De kwartaalresultaten van Agfa leverden een gemengd beeld op. Een groeiende omzet werd gecombineerd met een nettoverlies, dat volgens het bedrijf deels (ten bedrage van 47 miljoen euro) beïnvloed werd door de verkoop van de divisie Offset Solutions (nu herdoopt tot ECO3) in april.

Groeimotoren

"Op businessvlak zijn we erg tevreden met de kwartaalprestatie van onze groeimotoren in onze divisie Digital Print & Chemicals", zegt Pascal Juéry, de CEO van de Agfa-Gevaert Groep. De omzet van deze divisie steeg in het eerste kwartaal met 22 procent naar 97 miljoen euro. Voor 2023 verwacht de divisie een herstel van de rendabiliteit op basis van prijsacties, kostenbesparingen en van een positieve bijdrage van de overname van Inca Digital Printers en van de Zirfon-membranen. "In het eerste kwartaal kwam de omzetherkenning van de eerste drie Onset-breedformaatsystemen onder Agfa-merk en gebruik makend van de Agfa-inkten", klinkt het.

Groene waterstof

"De omzet van Zirfon zal sterk blijven groeien", stelt het bedrijf. Intussen gebruiken meer dan honderd actieve klanten de bewuste membranen. "Het enorme potentieel van onze Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie begint zich te tonen. De omzet van het eerste kwartaal oversteeg immers al die van het volledige jaar 2022. Aangezien hij zich nog in een fase van industriële opschaling en ontwikkeling bevindt, draagt de Zirfon-business nog niet bij aan de resultaten", duidt de CEO.

De kwartaalresultaten van Agfa leverden een gemengd beeld op. Een groeiende omzet werd gecombineerd met een nettoverlies, dat volgens het bedrijf deels (ten bedrage van 47 miljoen euro) beïnvloed werd door de verkoop van de divisie Offset Solutions (nu herdoopt tot ECO3) in april."Op businessvlak zijn we erg tevreden met de kwartaalprestatie van onze groeimotoren in onze divisie Digital Print & Chemicals", zegt Pascal Juéry, de CEO van de Agfa-Gevaert Groep. De omzet van deze divisie steeg in het eerste kwartaal met 22 procent naar 97 miljoen euro. Voor 2023 verwacht de divisie een herstel van de rendabiliteit op basis van prijsacties, kostenbesparingen en van een positieve bijdrage van de overname van Inca Digital Printers en van de Zirfon-membranen. "In het eerste kwartaal kwam de omzetherkenning van de eerste drie Onset-breedformaatsystemen onder Agfa-merk en gebruik makend van de Agfa-inkten", klinkt het."De omzet van Zirfon zal sterk blijven groeien", stelt het bedrijf. Intussen gebruiken meer dan honderd actieve klanten de bewuste membranen. "Het enorme potentieel van onze Zirfon-membranen voor groene waterstofproductie begint zich te tonen. De omzet van het eerste kwartaal oversteeg immers al die van het volledige jaar 2022. Aangezien hij zich nog in een fase van industriële opschaling en ontwikkeling bevindt, draagt de Zirfon-business nog niet bij aan de resultaten", duidt de CEO.