Ook de groeimotoren van Agfa, Digital Printing Solutions en HealthCare IT, kenden een zwak eerste kwartaal. Alleen bij de business Green Hydrogen Solutions, bekend van de Zirfon-membranen, is er sprake van omzetgroei. "Meer dan 80 procent van de volumes voor 2024 is al toegezegd door klanten", meldt Agfa.

"Op het gebied van Digital Printing Solutions maakten we een overgang door omdat we eind maart ons aanbod voor het middensegment vernieuwden", stelt Pascal Juéry, de CEO van Agfa. "De impact van de productlanceringen en de overeenkomst die we tekenden met EFI zal naar verwachting later in het jaar zichtbaar worden."

Inktenbusiness groeit

Klanten stelden hun investeringen in printapparatuur uit in afwachting van de nieuwe productlanceringen op de Fespa-beurs in Amsterdam. "De productlanceringen zijn succesvol en het orderboek voor drukapparatuur groeit", klinkt het bij Agfa.

De inktomzet groeide met 6 procent (zonder wisselkoerseffecten) tegenover het eerste kwartaal van 2023. Het bedrijf rapporteert hogere verkoopcijfers over alle segmenten heen en wijst op het lopende programma om vroegere Inca-klanten om te schakelen naar Agfa's inksets.

De beursgenoteerde beeldvormingsgroep verwacht een veel sterkere tweede jaarhelft en behoudt de vooruitzichten voor het volledige jaar.

Ook de groeimotoren van Agfa, Digital Printing Solutions en HealthCare IT, kenden een zwak eerste kwartaal. Alleen bij de business Green Hydrogen Solutions, bekend van de Zirfon-membranen, is er sprake van omzetgroei. "Meer dan 80 procent van de volumes voor 2024 is al toegezegd door klanten", meldt Agfa."Op het gebied van Digital Printing Solutions maakten we een overgang door omdat we eind maart ons aanbod voor het middensegment vernieuwden", stelt Pascal Juéry, de CEO van Agfa. "De impact van de productlanceringen en de overeenkomst die we tekenden met EFI zal naar verwachting later in het jaar zichtbaar worden."Klanten stelden hun investeringen in printapparatuur uit in afwachting van de nieuwe productlanceringen op de Fespa-beurs in Amsterdam. "De productlanceringen zijn succesvol en het orderboek voor drukapparatuur groeit", klinkt het bij Agfa.De inktomzet groeide met 6 procent (zonder wisselkoerseffecten) tegenover het eerste kwartaal van 2023. Het bedrijf rapporteert hogere verkoopcijfers over alle segmenten heen en wijst op het lopende programma om vroegere Inca-klanten om te schakelen naar Agfa's inksets.De beursgenoteerde beeldvormingsgroep verwacht een veel sterkere tweede jaarhelft en behoudt de vooruitzichten voor het volledige jaar.