Er is vaart gezet achter de overname van Inca Digital Printers door Agfa. Op 20 april kondigde de beursgenoteerde groep de mogelijke overname aan en begin juni was de deal beklonken en de overname afgerond. Het nieuws werd bekendgemaakt op de tweede beursdag van de Fespa in Berlijn. 's Middags gaven Pascal Juéry, de CEO van Agfa, Vincent Wille, de president van Agfa's divisie Digital Print and Chemicals, en Stephen Tunnicliffe-Wilson, de CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd, op een persconferentie in Berlijn meer duiding over de overname.

Platform voor groei

De overname omvat volgens Agfa de portfolio van bestaande multi-pass printers, met inbegrip van een serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated.

"Ik ben tevreden dat we nu kunnen beginnen met de integratie van Inca's activiteiten in onze organisatie", zegt Pascal Juéry, president en CEO van de Agfa-Gevaert Groep. "Deze overname is een belangrijke stap in de transformatie van onze groep. Onze groeimotor op het vlak van digitale druk heeft een enorm potentieel, dat nog beter uit de verf zal komen dankzij de toevoeging van Inca." Volgens Juéry is deze deal een voorbeeld van 'het nieuwe Agfa'.

Complementaire portfolio

Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge (VK). Het bedrijf ontwikkelt en produceert druk- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. "Inca is een ideale partner voor Agfa, met een complementaire portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt", klink het.

"De combinatie van Inca Digital's knowhow op het vlak van productie en Agfa's inkten, technische expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende servicenetwerken maakt van deze stap een uitzonderlijke kans om te groeien in de snel veranderende verpakkingsbusiness", stelt Vincent Wille, de president van Agfa's divisie Digital Print and Chemicals. "We kunnen nu onze positie innemen met high-end en ultrasnelle systemen in de sign & display-markt en in de in ontwikkeling zijnde karton- en golfkartonmarkten."

Er is vaart gezet achter de overname van Inca Digital Printers door Agfa. Op 20 april kondigde de beursgenoteerde groep de mogelijke overname aan en begin juni was de deal beklonken en de overname afgerond. Het nieuws werd bekendgemaakt op de tweede beursdag van de Fespa in Berlijn. 's Middags gaven Pascal Juéry, de CEO van Agfa, Vincent Wille, de president van Agfa's divisie Digital Print and Chemicals, en Stephen Tunnicliffe-Wilson, de CEO/CTO van Inca Digital Printers Ltd, op een persconferentie in Berlijn meer duiding over de overname.De overname omvat volgens Agfa de portfolio van bestaande multi-pass printers, met inbegrip van een serviceorganisatie; een nieuw ontworpen lijn van single-pass printers voor diverse verpakkingstoepassingen, alsook de gezamenlijke ontwikkeling van een aangepaste in-line drukmachine in samenwerking met de fabrikant van golfkartonmachines BHS Corrugated."Ik ben tevreden dat we nu kunnen beginnen met de integratie van Inca's activiteiten in onze organisatie", zegt Pascal Juéry, president en CEO van de Agfa-Gevaert Groep. "Deze overname is een belangrijke stap in de transformatie van onze groep. Onze groeimotor op het vlak van digitale druk heeft een enorm potentieel, dat nog beter uit de verf zal komen dankzij de toevoeging van Inca." Volgens Juéry is deze deal een voorbeeld van 'het nieuwe Agfa'.Inca Digital Printers heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge (VK). Het bedrijf ontwikkelt en produceert druk- en productietechnologieën voor sign & display-toepassingen en voor de snel groeiende markt van de digitale verpakkingsdruk. "Inca is een ideale partner voor Agfa, met een complementaire portfolio van kwaliteitsvolle druksystemen en een sterk technologisch platform voor de lancering van robuuste single pass drukpersen voor de verpakkingsmarkt", klink het."De combinatie van Inca Digital's knowhow op het vlak van productie en Agfa's inkten, technische expertise, wereldwijde aanwezigheid en uitstekende servicenetwerken maakt van deze stap een uitzonderlijke kans om te groeien in de snel veranderende verpakkingsbusiness", stelt Vincent Wille, de president van Agfa's divisie Digital Print and Chemicals. "We kunnen nu onze positie innemen met high-end en ultrasnelle systemen in de sign & display-markt en in de in ontwikkeling zijnde karton- en golfkartonmarkten."