Het gaat om de 3,2 meter brede directe textielprinter Avinci 3200 die watergebaseerde dye sublimatie inkten spuit op polyestersubstraten. De kleuren op de beprinte stof worden daarna gefixeerd op een offline kalander waarvoor met fabrikant Klieverik wordt samengewerkt. De printer met Konica Minolta spuitkoppen, haalt in de kwaliteitsvolle productiemodus een snelheid van ongeveer 100 m² per uur, in de express-modus is dat 175 m² per uur. Een zevental Avinci's draaien nu al zes maanden succesvol productie bij een aantal geselecteerde klanten, aldus Agfa. Het zeskleuren printsysteem gaat tussen 120.000 en 130.000 euro kosten. Later volgen nieuwe telgen van de textielprinterfamilie. Gedacht wordt ondermeer aan een indirecte textielprinter met transferpapier, waarmee ook het beprinten van kledingtextiel op basis van polyestervezels mogelijk wordt.

Agfa was tot nog toe bekend als fabrikant van printsystemen met UV-drogende inkten. Die UV-inkten worden in Mortsel voor de eigen printsystemen en in opdracht van andere fabrikanten waaronder labelpersenbouwers gefabriceerd. Een printsysteem met watergebaseerde inkt is nieuw in het programma. Softsignage is een grote markt en betekent voor Agfa een uitbreiding van de inkjet-activiteiten. Inkjet moet voor de Belgische fabrikant een belangrijke groeimotor worden om de structureel dalende omzet (-6,7 %, 1267 miljoen euro in 2016 ten opzichte van 1358 miljoen euro in 2015) van de traditionele grafische business op te vangen.

Het gaat om de 3,2 meter brede directe textielprinter Avinci 3200 die watergebaseerde dye sublimatie inkten spuit op polyestersubstraten. De kleuren op de beprinte stof worden daarna gefixeerd op een offline kalander waarvoor met fabrikant Klieverik wordt samengewerkt. De printer met Konica Minolta spuitkoppen, haalt in de kwaliteitsvolle productiemodus een snelheid van ongeveer 100 m² per uur, in de express-modus is dat 175 m² per uur. Een zevental Avinci's draaien nu al zes maanden succesvol productie bij een aantal geselecteerde klanten, aldus Agfa. Het zeskleuren printsysteem gaat tussen 120.000 en 130.000 euro kosten. Later volgen nieuwe telgen van de textielprinterfamilie. Gedacht wordt ondermeer aan een indirecte textielprinter met transferpapier, waarmee ook het beprinten van kledingtextiel op basis van polyestervezels mogelijk wordt.Agfa was tot nog toe bekend als fabrikant van printsystemen met UV-drogende inkten. Die UV-inkten worden in Mortsel voor de eigen printsystemen en in opdracht van andere fabrikanten waaronder labelpersenbouwers gefabriceerd. Een printsysteem met watergebaseerde inkt is nieuw in het programma. Softsignage is een grote markt en betekent voor Agfa een uitbreiding van de inkjet-activiteiten. Inkjet moet voor de Belgische fabrikant een belangrijke groeimotor worden om de structureel dalende omzet (-6,7 %, 1267 miljoen euro in 2016 ten opzichte van 1358 miljoen euro in 2015) van de traditionele grafische business op te vangen.