De nieuwe printer van Agfa past de sublimatietechniek toe en maakt het mogelijk om snel soepele signs te vervaardigen, zoals banners, vlaggen, muurdecoratie, POS-materiaal en bekledingsmateriaal voor stands.

Met de roll-to-roll-printer Avinci CX3200 kunnen drukkers textiel met een maximumbreedte van 3,2 m bedrukken en dat met een snelheid tot 270 m² per uur. De printer maakt gebruik van milieuvriendelijke en geurloze sublimatie-inkten op waterbasis waarmee direct op textiel of op transferpapier gedrukt kan worden.

"Met het transferpapier krijgt men zuivere drukresultaten, kan elke registerafwijking vermeden worden en kan het mediumafval tot een minimum beperkt worden. Daarnaast breidt het transferpapier de toepassingsmogelijkheden uit tot sport- en modieuze kledij en tot de interieurdecoratie op niet-behandeld polyester weefsel", legt Agfa uit.

Volgens de constructeur garanderen de inkten - op basis van kleurstoffen - een grote flexibiliteit en bieden ze goed weerstand tegen de omstandigheden buitenshuis. Voor de geïnteresseerden organiseert Agfa op 22 juni een virtueel evenement dat aan de nieuwe Avinci CX3200 gewijd is. De titel daarvan: 'Tijd om het doek op te lichten'.

De nieuwe printer van Agfa past de sublimatietechniek toe en maakt het mogelijk om snel soepele signs te vervaardigen, zoals banners, vlaggen, muurdecoratie, POS-materiaal en bekledingsmateriaal voor stands. Met de roll-to-roll-printer Avinci CX3200 kunnen drukkers textiel met een maximumbreedte van 3,2 m bedrukken en dat met een snelheid tot 270 m² per uur. De printer maakt gebruik van milieuvriendelijke en geurloze sublimatie-inkten op waterbasis waarmee direct op textiel of op transferpapier gedrukt kan worden. "Met het transferpapier krijgt men zuivere drukresultaten, kan elke registerafwijking vermeden worden en kan het mediumafval tot een minimum beperkt worden. Daarnaast breidt het transferpapier de toepassingsmogelijkheden uit tot sport- en modieuze kledij en tot de interieurdecoratie op niet-behandeld polyester weefsel", legt Agfa uit. Volgens de constructeur garanderen de inkten - op basis van kleurstoffen - een grote flexibiliteit en bieden ze goed weerstand tegen de omstandigheden buitenshuis. Voor de geïnteresseerden organiseert Agfa op 22 juni een virtueel evenement dat aan de nieuwe Avinci CX3200 gewijd is. De titel daarvan: 'Tijd om het doek op te lichten'.