Agfa ontwikkelt en produceert zijn inkten op de Belgische site in Mortsel. In 2020 heeft het bedrijf overigens zijn productiecapaciteit verhoogd door een nieuwe fabriek voor inkten op waterbasis in gebruik te nemen. Daarmee wil het bedrijf op de groeiende vraag inspelen.

UV-inkten voor affiches, signs en verpakkingen

Onlangs heeft Agfa zijn aanbod UV-inkten voor zijn snelle inkjetpers Onset (1450 m²/u), die met robots uitgerust kan worden, uitgebreid met de inkt Onset 560. Agfa is er bij de ontwikkeling van die inktserie in geslaagd om een uitstekende drukkwaliteit én een laag inktverbruik te combineren. "In vergelijking met andere inkten vertaalt dat zich in kostendalingen met meer dan 10 procent - gemiddeld wordt er 20 procent inkt bespaard. Dat is te danken aan de gebrevetteerde technologie Thin Ink Layer, die gebruik maakt van een unieke methode voor de dispersie van de pigmenten met een unieke kleurintensiteit als gevolg", stelt Agfa. De inkt Onset 560 heeft bovendien de certificatie Greenguard Gold. Die garandeert dat de inkt aan heel strikte, chemische emissielimieten voldoet en in gevoelige omgevingen, zoals scholen en verzorgingsinstellingen, binnenshuis gebruikt kan worden.

Waterhoudende textielinkt

Een andere nieuwigheid vult het aanbod waterhoudende inkten van Agfa aan. Het gaat om de nieuwe inkt Avinci 110 voor de thermische sublimatieprinter Avinci CX3200. Die inktserie heeft het paspoort Oeko-Tex Eco gekregen, een onafhankelijk certificatiesysteem voor chemische producten, kleurstoffen en hulpproducten die in de textiel- en lederindustrie gebruikt worden. Het paspoort geeft aan dat de inkt geen enkel schadelijk bestanddeel bevat en dat ze daarom zonder gevaar voor de mens of het milieu gebruikt kan worden om weefsels te versieren.

De nieuwe Avinci 110-inkt voor de thermische sublimatieprinter Avinci CX3200.

Focus op inkjet

De inktexperts van Agfa zullen op FESPA in München present zijn om de verschillende inkjetoplossingen voor te stellen en om alle vragen te beantwoorden. De bezoekers kunnen er ook de nieuwste technologieën op het vlak van de inkjetinkten ontdekken.

"We maken onze expertise in de ontwikkeling en productie van inkjetinkten duidelijk door drukkers in staat te stellen om drukwerk van hoge kwaliteit te leveren. Dat is te danken aan de uitzonderlijk lange bewaartijd van onze inkten, aan de constante prestaties van de inkt - batch na batch, aan de betrouwbaarheid van het proces en aan de intense kleuren", legt Marc Graindourze uit, de business manager Industrial Inks bij Agfa.

"Die resultaten hebben we verkregen door onze O&O-inspanningen op de toepassingen te richten, door de producten aan zware tests te onderwerpen en door maatregelen voor de kwaliteitscontrole bij het volledige productieproces voor de inkten in te voeren."

De snelle Onset (1450 m²/u) inkjetpers kan met robots uitgerust worden,
Agfa ontwikkelt en produceert zijn inkten op de Belgische site in Mortsel. In 2020 heeft het bedrijf overigens zijn productiecapaciteit verhoogd door een nieuwe fabriek voor inkten op waterbasis in gebruik te nemen. Daarmee wil het bedrijf op de groeiende vraag inspelen.Onlangs heeft Agfa zijn aanbod UV-inkten voor zijn snelle inkjetpers Onset (1450 m²/u), die met robots uitgerust kan worden, uitgebreid met de inkt Onset 560. Agfa is er bij de ontwikkeling van die inktserie in geslaagd om een uitstekende drukkwaliteit én een laag inktverbruik te combineren. "In vergelijking met andere inkten vertaalt dat zich in kostendalingen met meer dan 10 procent - gemiddeld wordt er 20 procent inkt bespaard. Dat is te danken aan de gebrevetteerde technologie Thin Ink Layer, die gebruik maakt van een unieke methode voor de dispersie van de pigmenten met een unieke kleurintensiteit als gevolg", stelt Agfa. De inkt Onset 560 heeft bovendien de certificatie Greenguard Gold. Die garandeert dat de inkt aan heel strikte, chemische emissielimieten voldoet en in gevoelige omgevingen, zoals scholen en verzorgingsinstellingen, binnenshuis gebruikt kan worden.Een andere nieuwigheid vult het aanbod waterhoudende inkten van Agfa aan. Het gaat om de nieuwe inkt Avinci 110 voor de thermische sublimatieprinter Avinci CX3200. Die inktserie heeft het paspoort Oeko-Tex Eco gekregen, een onafhankelijk certificatiesysteem voor chemische producten, kleurstoffen en hulpproducten die in de textiel- en lederindustrie gebruikt worden. Het paspoort geeft aan dat de inkt geen enkel schadelijk bestanddeel bevat en dat ze daarom zonder gevaar voor de mens of het milieu gebruikt kan worden om weefsels te versieren.De inktexperts van Agfa zullen op FESPA in München present zijn om de verschillende inkjetoplossingen voor te stellen en om alle vragen te beantwoorden. De bezoekers kunnen er ook de nieuwste technologieën op het vlak van de inkjetinkten ontdekken."We maken onze expertise in de ontwikkeling en productie van inkjetinkten duidelijk door drukkers in staat te stellen om drukwerk van hoge kwaliteit te leveren. Dat is te danken aan de uitzonderlijk lange bewaartijd van onze inkten, aan de constante prestaties van de inkt - batch na batch, aan de betrouwbaarheid van het proces en aan de intense kleuren", legt Marc Graindourze uit, de business manager Industrial Inks bij Agfa."Die resultaten hebben we verkregen door onze O&O-inspanningen op de toepassingen te richten, door de producten aan zware tests te onderwerpen en door maatregelen voor de kwaliteitscontrole bij het volledige productieproces voor de inkten in te voeren."