Onset X3 HS met Agfa-inkten

De inkjetprinter Onset X3 HS beleeft zijn Europees debuut in München. Deze vlakbedprinter die over de hele drukbreedte met hoge snelheden werkt, maakt gebruik van de nieuwe Agfa-inkten en van de workflowsoftware Asanti van Agfa. De machine kan voor een ononderbroken productie (24/24 en 7/7) ingezet worden en kan een ruime waaier dragers met snelheden tot 1450 m²/u bedrukken. Dankzij de robotica en verschillende geautomatiseerde functies duurt het niet meer dan 30 seconden om een nieuwe opdracht op de printer te configureren. Tijdens de Fespa-beurs wordt de printer gedemonstreerd in een voor Ÿ geautomatiseerde configuratie met een positioneerplateau en een afvoerrobot, en zal hij golfkarton bedrukken.

Jet Tauro H3300 UHS LED: golfkarton met vernis

Agfa stelt ook de snelste hybride grootformaat inkjetpers voor: de Jeti Tauro H3300 UHS LED. De printer werd recent opgewaardeerd met een optionele verniseenheid waarmee producenten van affiches op golfkarton het drukresultaat kunnen verbeteren met een bijkomende glanzende of gesatineerde vernislaag. De vernis kan zowel op het hele oppervlak als op specifieke punten aangebracht worden.

Avinci CS3200 voor soepele dragers

Met de sublimatieprinter Avinci CX3200 van 3,2 m kunnen kleurrijke drukresultaten verkregen worden op een ruim gamma polyesterweefsels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De machine drukt rechtstreeks op de drager, maar kan ook transferpapier bedrukken, bijvoorbeeld voor toepassingen die langs achteren verlicht worden of voor rekbaar weefsel.

Een nieuwe generatie Avinci 110-inkten is beschikbaar en heeft het milieulabel OEKO-TEX ECO Passport verworven.

Werking rationaliseren

Agfa schuift ook zijn workflowsoftware Asanti naar voren. Daarmee kunnen alle elementen van de productiestroom gekoppeld worden om manuele ingrepen en vergissingen te verminderen. De recentste versie (v6.0), die van de nieuwste Adobe PDF Print Engine (APPE) gebruik maakt, bevat automatiseringsfuncties (zoals het bundelen van opdrachten) en specifieke verpakkingsfuncties om de efficiëntie te verhogen. Die software omvat ook een nieuwe functie, SureTone, die garandeert dat elke oplage identiek is, ook al liggen er verscheidene maanden tussen de productiedagen. SureTone is hoofdzakelijk bedoeld voor gelamineerde, professionele vloerbekledingen.

Industriële inkjetoplossingen

Op de stand van Agfa op Fespa zullen ook specialisten van de industriële inkjetdruk aanwezig zijn. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de integratie van inkjet in industriële productieomgevingen te bespreken en om de besparingen en polyvalentie die daarmee mogelijk zijn, te onderzoeken.

Behalve de volledige industriële inkjetsystemen levert Agfa ook UV-inkten op waterbasis. Een voorbeeld is de InteriorJet, een pers die inkten op waterbasis gebruikt om decorpapier te bedrukken voor de productie van gelamineerd materiaal. Een ander voorbeeld is de Alussa voor de reproductie van motieven op echt leder.

De inkjetprinter Onset X3 HS beleeft zijn Europees debuut in München. Deze vlakbedprinter die over de hele drukbreedte met hoge snelheden werkt, maakt gebruik van de nieuwe Agfa-inkten en van de workflowsoftware Asanti van Agfa. De machine kan voor een ononderbroken productie (24/24 en 7/7) ingezet worden en kan een ruime waaier dragers met snelheden tot 1450 m²/u bedrukken. Dankzij de robotica en verschillende geautomatiseerde functies duurt het niet meer dan 30 seconden om een nieuwe opdracht op de printer te configureren. Tijdens de Fespa-beurs wordt de printer gedemonstreerd in een voor Ÿ geautomatiseerde configuratie met een positioneerplateau en een afvoerrobot, en zal hij golfkarton bedrukken.Agfa stelt ook de snelste hybride grootformaat inkjetpers voor: de Jeti Tauro H3300 UHS LED. De printer werd recent opgewaardeerd met een optionele verniseenheid waarmee producenten van affiches op golfkarton het drukresultaat kunnen verbeteren met een bijkomende glanzende of gesatineerde vernislaag. De vernis kan zowel op het hele oppervlak als op specifieke punten aangebracht worden.Met de sublimatieprinter Avinci CX3200 van 3,2 m kunnen kleurrijke drukresultaten verkregen worden op een ruim gamma polyesterweefsels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De machine drukt rechtstreeks op de drager, maar kan ook transferpapier bedrukken, bijvoorbeeld voor toepassingen die langs achteren verlicht worden of voor rekbaar weefsel.Een nieuwe generatie Avinci 110-inkten is beschikbaar en heeft het milieulabel OEKO-TEX ECO Passport verworven.Agfa schuift ook zijn workflowsoftware Asanti naar voren. Daarmee kunnen alle elementen van de productiestroom gekoppeld worden om manuele ingrepen en vergissingen te verminderen. De recentste versie (v6.0), die van de nieuwste Adobe PDF Print Engine (APPE) gebruik maakt, bevat automatiseringsfuncties (zoals het bundelen van opdrachten) en specifieke verpakkingsfuncties om de efficiëntie te verhogen. Die software omvat ook een nieuwe functie, SureTone, die garandeert dat elke oplage identiek is, ook al liggen er verscheidene maanden tussen de productiedagen. SureTone is hoofdzakelijk bedoeld voor gelamineerde, professionele vloerbekledingen.Op de stand van Agfa op Fespa zullen ook specialisten van de industriële inkjetdruk aanwezig zijn. Bezoekers hebben de mogelijkheid om de integratie van inkjet in industriële productieomgevingen te bespreken en om de besparingen en polyvalentie die daarmee mogelijk zijn, te onderzoeken.Behalve de volledige industriële inkjetsystemen levert Agfa ook UV-inkten op waterbasis. Een voorbeeld is de InteriorJet, een pers die inkten op waterbasis gebruikt om decorpapier te bedrukken voor de productie van gelamineerd materiaal. Een ander voorbeeld is de Alussa voor de reproductie van motieven op echt leder.