Agfa heeft ons het bericht dat door PrintWeek uitgebracht werd, bevestigd: het bedrijf blijft het gamma M-Press bouwen, verkopen en ondersteunen, maar de verdere ontwikkeling ervan wordt stopgezet.

De M-Press is een sterk geautomatiseerde UV-vlakbed-inkjetpers die in 2005 in samenwerking met Thieme, de Duitse constructeur van zeefdrukpersen, op de markt werd gebracht. De pers heeft een hoge productiviteit (tot 686 m²/uur in de modus Express bij het model Tiger). In totaal werden er een veertigtal exemplaren van geïnstalleerd in de hele wereld.

Volgens Paul Adriaensen, de woordvoerder van Agfa, is de beslissing om met de ontwikkeling van de M-Press te stoppen, genomen omdat de markt op het vlak van prestaties en kwaliteit andere specificaties vraagt dan die van de M-Press. "Dit is een machine waarvan we nooit honderden exemplaren zullen verkopen. Het gaat om een nicheproduct. Dat wisten we van bij het begin. En het klopt dat heel wat gebruikers geen behoefte hebben aan de kenmerken van de M-Press en dus een goedkoper alternatief kopen."

Begin 2012 had Agfa al de stopzetting aangekondigd van de industriële UV-inkjetpersen Dotrix (van rol tot rol). Het bedrijf blijft echter actief op de markt van de digitale druk. Enerzijds behoudt Agfa zijn aanbod grootformaatprinters Anapurna en Jeti; anderzijds onderstreept het bedrijf dat het zijn inspanningen richt op de ontwikkeling van een nieuw inkjetplatform 'voor een ruimere waaier toepassingen'. Een platform dat, aldus nog Paul Adriaensen, zal steunen op de ervaring en deskundigheid die met de programma's Dotrix en M-Press verworven werden.

Agfa heeft ons het bericht dat door PrintWeek uitgebracht werd, bevestigd: het bedrijf blijft het gamma M-Press bouwen, verkopen en ondersteunen, maar de verdere ontwikkeling ervan wordt stopgezet. De M-Press is een sterk geautomatiseerde UV-vlakbed-inkjetpers die in 2005 in samenwerking met Thieme, de Duitse constructeur van zeefdrukpersen, op de markt werd gebracht. De pers heeft een hoge productiviteit (tot 686 m²/uur in de modus Express bij het model Tiger). In totaal werden er een veertigtal exemplaren van geïnstalleerd in de hele wereld. Volgens Paul Adriaensen, de woordvoerder van Agfa, is de beslissing om met de ontwikkeling van de M-Press te stoppen, genomen omdat de markt op het vlak van prestaties en kwaliteit andere specificaties vraagt dan die van de M-Press. "Dit is een machine waarvan we nooit honderden exemplaren zullen verkopen. Het gaat om een nicheproduct. Dat wisten we van bij het begin. En het klopt dat heel wat gebruikers geen behoefte hebben aan de kenmerken van de M-Press en dus een goedkoper alternatief kopen." Begin 2012 had Agfa al de stopzetting aangekondigd van de industriële UV-inkjetpersen Dotrix (van rol tot rol). Het bedrijf blijft echter actief op de markt van de digitale druk. Enerzijds behoudt Agfa zijn aanbod grootformaatprinters Anapurna en Jeti; anderzijds onderstreept het bedrijf dat het zijn inspanningen richt op de ontwikkeling van een nieuw inkjetplatform 'voor een ruimere waaier toepassingen'. Een platform dat, aldus nog Paul Adriaensen, zal steunen op de ervaring en deskundigheid die met de programma's Dotrix en M-Press verworven werden.