Agfa wijst naar de hoge vrachtkosten en de voortdurende stijging van de kosten voor grondstoffen (vooral van aluminium), energie en verpakkingsmaterialen.

"De prijs van aluminium, de voornaamste component van een offsetdrukplaat, piekte in juni op meer dan 2.500 dollar per ton", stelt Agfa in een persbericht. De prijzen voor verpakkingsmaterialen verdubbelden bijna in een paar maanden tijd. Ook de beschikbaarheid en de kost van vracht- en transportdiensten blijven onder druk.

Hogere grondstoffenprijzen en transportkosten

De prijzen voor offsetdrukplaten zullen tot tien procent verhoogd worden. Afhankelijk van de contracten zullen de prijsverhogingen op 1 augustus 2021 ingaan. Deze maatregel komt bovenop de reeds aangekondigde en ingevoerde prijsverhoging. "Indien de huidige trend blijft voortduren, zullen waarschijnlijk nog prijsverhogingen volgen", klinkt het in het persbericht.

De verkoopteams van Agfa zullen contact opnemen met hun klanten om de details te bespreken en om ondersteuning te geven bij de invoering, afhankelijk van de bestaande individuele overeenkomsten.

Agfa had wegens hogere grondstofprijzen en transportkosten al eerder zijn prijzen opgetrokken. Op 1 april verhoogde de beursgenoteerde groep de prijzen van offsetplaten met vijf tot tien procent.

Agfa wijst naar de hoge vrachtkosten en de voortdurende stijging van de kosten voor grondstoffen (vooral van aluminium), energie en verpakkingsmaterialen."De prijs van aluminium, de voornaamste component van een offsetdrukplaat, piekte in juni op meer dan 2.500 dollar per ton", stelt Agfa in een persbericht. De prijzen voor verpakkingsmaterialen verdubbelden bijna in een paar maanden tijd. Ook de beschikbaarheid en de kost van vracht- en transportdiensten blijven onder druk.De prijzen voor offsetdrukplaten zullen tot tien procent verhoogd worden. Afhankelijk van de contracten zullen de prijsverhogingen op 1 augustus 2021 ingaan. Deze maatregel komt bovenop de reeds aangekondigde en ingevoerde prijsverhoging. "Indien de huidige trend blijft voortduren, zullen waarschijnlijk nog prijsverhogingen volgen", klinkt het in het persbericht.De verkoopteams van Agfa zullen contact opnemen met hun klanten om de details te bespreken en om ondersteuning te geven bij de invoering, afhankelijk van de bestaande individuele overeenkomsten.Agfa had wegens hogere grondstofprijzen en transportkosten al eerder zijn prijzen opgetrokken. Op 1 april verhoogde de beursgenoteerde groep de prijzen van offsetplaten met vijf tot tien procent.