Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar heeft Agfa driemaandelijkse prijsverhogingen en toeslagen doorgevoerd om de aanzienlijke kostenstijgingen te compenseren waarmee het geconfronteerd werd op het vlak van grondstoffen, logistiek, energie, verpakkingsmateriaal en arbeid.

"De combinatie van de lopende efficiëntieprogramma's en de kwartaalverhogingen van de prijzen heeft Agfa in staat gesteld de hoogste inflatoire druk waarmee het in decennia geconfronteerd werd, te compenseren", stelt het bedrijf. "Ondanks deze inspanningen is een continue en betrouwbare bevoorrading van offsetplaten niet houdbaar zonder verdere acties", klinkt het. Vanaf 1 juli 2022 voert Agfa een verhoging met twee cijfers van de basisprijzen van de offsetplaten door op alle bestellingen.

Historisch hoge kosten

"We blijven niet alleen geconfronteerd met historisch hoge kosten voor grondstoffen, logistiek en energie, maar ook met een zeer onvoorspelbare bevoorrading van sommige van onze belangrijkste grondstoffen", zegt Frederik Dehing, de vice president Sales Offset Solutions bij Agfa,

Om zijn klanten te ondersteunen bij het recupereren van een deel van de industriebrede kostenstijgingen, kondigt Agfa nieuwe tools aan in zijn ECO³-palet van softwareoplossingen, waardoor klanten hun inktverbruik kunnen verminderen en hun papierafval tot een minimum kunnen beperken.

Sinds het tweede kwartaal van vorig jaar heeft Agfa driemaandelijkse prijsverhogingen en toeslagen doorgevoerd om de aanzienlijke kostenstijgingen te compenseren waarmee het geconfronteerd werd op het vlak van grondstoffen, logistiek, energie, verpakkingsmateriaal en arbeid."De combinatie van de lopende efficiëntieprogramma's en de kwartaalverhogingen van de prijzen heeft Agfa in staat gesteld de hoogste inflatoire druk waarmee het in decennia geconfronteerd werd, te compenseren", stelt het bedrijf. "Ondanks deze inspanningen is een continue en betrouwbare bevoorrading van offsetplaten niet houdbaar zonder verdere acties", klinkt het. Vanaf 1 juli 2022 voert Agfa een verhoging met twee cijfers van de basisprijzen van de offsetplaten door op alle bestellingen."We blijven niet alleen geconfronteerd met historisch hoge kosten voor grondstoffen, logistiek en energie, maar ook met een zeer onvoorspelbare bevoorrading van sommige van onze belangrijkste grondstoffen", zegt Frederik Dehing, de vice president Sales Offset Solutions bij Agfa, Om zijn klanten te ondersteunen bij het recupereren van een deel van de industriebrede kostenstijgingen, kondigt Agfa nieuwe tools aan in zijn ECO³-palet van softwareoplossingen, waardoor klanten hun inktverbruik kunnen verminderen en hun papierafval tot een minimum kunnen beperken.