"Ondanks aanhoudende inspanningen om de efficiëntie te verbeteren en het inkoopbeleid te optimaliseren, zijn deze prijsverhogingen noodzakelijk om de aanhoudende hoge inflatiedruk op energie, grondstoffen, logistiek en loonkosten te compenseren", stelt het bedrijf in een persbericht.

Inflatiedruk houdt aan

"Bij Agfa nemen we de concurrentiepositie van onze klanten zeer ernstig. We hebben het afgelopen jaar dan ook alles gedaan om deze prijsstijgingen beperkt te houden. Maar omdat we zien dat de inflatiedruk aanhoudt en zelfs toeneemt, hebben we geen andere keuze dan de prijzen te verhogen", zegt Vincent Wille, de president van Agfa's divisie Digital Print & Chemicals.

"Ondanks aanhoudende inspanningen om de efficiëntie te verbeteren en het inkoopbeleid te optimaliseren, zijn deze prijsverhogingen noodzakelijk om de aanhoudende hoge inflatiedruk op energie, grondstoffen, logistiek en loonkosten te compenseren", stelt het bedrijf in een persbericht."Bij Agfa nemen we de concurrentiepositie van onze klanten zeer ernstig. We hebben het afgelopen jaar dan ook alles gedaan om deze prijsstijgingen beperkt te houden. Maar omdat we zien dat de inflatiedruk aanhoudt en zelfs toeneemt, hebben we geen andere keuze dan de prijzen te verhogen", zegt Vincent Wille, de president van Agfa's divisie Digital Print & Chemicals.