Agfa investeert ongeveer veertig miljoen euro in een nieuwe industriële unit voor de productie van membranen voor de aanmaak van groene waterstof. De unit zal membranen kunnen produceren met een equivalent van 20 gigawatt/jaar aan electrolyzer-capaciteit voor de productie van groene waterstof. Vandaag is de Zirfon-business van Agfa nog bescheiden te noemen, maar de beeldvormingsgroep ziet veel groeipotentieel. "De investering sluit volledig aan bij de ambities van de EU om een sterke Europese waterstofeconomie op te bouwen en om tegen 2030 tien miljoen ton lokale waterstofproductie te bereiken in het kader van RepowerEU", stelt Pascal Juéry, de CEO van Agfa-Gevaert.

Focus op groeiactiviteiten

De jaarresultaten voor 2022 kleurden dan weer donkerrood. De omzet steeg met 5,5 procent naar 1,857 miljard euro. Exclusief wisselkoerseffecten ging het om een groei van een procent. De groep boekte een nettoverlies van 223 miljoen euro, vooral omwille van substantiële waardeverminderingen in de divisies Radiology Solutions en Offset Solutions.

Vooral door prijsverhogingen kwam de omzet van de divisie Offset Solutions uit op 779 miljoen euro. Juéry verwacht dat de verkoop van deze divisie aan Aurelius Group begin april zal afgerond zijn. "Dit moet ons in staat stellen om meer te focussen op onze groeiactiviteiten", aldus de CEO.

De omzet van de divisie Radiology Solutions daalde met 0,4 procent naar 462 miljoen euro. De medische filmactiviteiten hadden duidelijk last van de covid-lockdowns in China. Voor de divisies HealthCare IT en Digital Print & Chemicals was er een omzetgroei van respectievelijk 11,5 procent en 12,9 procent.

Eerste contracten getekend

"Onze prioriteiten voor 2023 zijn het implementeren van verdere prijsverhogingen doorheen onze activiteiten, het verlagen van de kosten en het leveren van groei in HealthCare IT, Zirfon en digital printing", stelt Pascal Juéry.

Agfa rekent in 2023 ook op een positieve bijdrage van de Inca-overnam. "De integratie is voltooid en de eerste contracten werden getekend voor de eerste onder het Agfa-merk verkochte en op Agfa-inkten werkende Onset-grootformaatprinters", klinkt het. "De ontwikkeling van Inca's Speedset single-pass verpakkingsprinter verloopt volgens plan."

Agfa investeert ongeveer veertig miljoen euro in een nieuwe industriële unit voor de productie van membranen voor de aanmaak van groene waterstof. De unit zal membranen kunnen produceren met een equivalent van 20 gigawatt/jaar aan electrolyzer-capaciteit voor de productie van groene waterstof. Vandaag is de Zirfon-business van Agfa nog bescheiden te noemen, maar de beeldvormingsgroep ziet veel groeipotentieel. "De investering sluit volledig aan bij de ambities van de EU om een sterke Europese waterstofeconomie op te bouwen en om tegen 2030 tien miljoen ton lokale waterstofproductie te bereiken in het kader van RepowerEU", stelt Pascal Juéry, de CEO van Agfa-Gevaert.De jaarresultaten voor 2022 kleurden dan weer donkerrood. De omzet steeg met 5,5 procent naar 1,857 miljard euro. Exclusief wisselkoerseffecten ging het om een groei van een procent. De groep boekte een nettoverlies van 223 miljoen euro, vooral omwille van substantiële waardeverminderingen in de divisies Radiology Solutions en Offset Solutions.Vooral door prijsverhogingen kwam de omzet van de divisie Offset Solutions uit op 779 miljoen euro. Juéry verwacht dat de verkoop van deze divisie aan Aurelius Group begin april zal afgerond zijn. "Dit moet ons in staat stellen om meer te focussen op onze groeiactiviteiten", aldus de CEO.De omzet van de divisie Radiology Solutions daalde met 0,4 procent naar 462 miljoen euro. De medische filmactiviteiten hadden duidelijk last van de covid-lockdowns in China. Voor de divisies HealthCare IT en Digital Print & Chemicals was er een omzetgroei van respectievelijk 11,5 procent en 12,9 procent."Onze prioriteiten voor 2023 zijn het implementeren van verdere prijsverhogingen doorheen onze activiteiten, het verlagen van de kosten en het leveren van groei in HealthCare IT, Zirfon en digital printing", stelt Pascal Juéry.Agfa rekent in 2023 ook op een positieve bijdrage van de Inca-overnam. "De integratie is voltooid en de eerste contracten werden getekend voor de eerste onder het Agfa-merk verkochte en op Agfa-inkten werkende Onset-grootformaatprinters", klinkt het. "De ontwikkeling van Inca's Speedset single-pass verpakkingsprinter verloopt volgens plan."