De deal kwam er dan toch nog sneller dan verwacht. Agfa verkoopt zijn grootste divisie, goed voor een omzet van 748 miljoen euro in 2021 (of zo'n 42 procent van de totale omzet) met 1700 medewerkers, aan de Duitse vermogensbeheerder Aurelius Group. Beide partijen willen de transactie afronden in de loop van het eerste kwartaal van 2023.

Drukplaten en software

Offset Solutions is wereldwijd actief in meer dan 75 landen. De afdeling levert onder andere drukplaten en software aan commerciële drukkers, kranten- en verpakkingsdrukkers. Volgens Aurelius heeft de offsetdivisie een globaal marktaandeel van twintig procent.

"De verwachte verkoop van de divisie Offset Solutions is een belangrijke stap in ons voortdurende transformatieproces", zegt Pascal Juéry, de CEO van Agfa. "Het zal ons in staat stellen de focus op onze groeiactiviteiten te verhogen, wat cruciaal is voor toekomstig succes in onze markten."

Groeimarkten en consolidatie

Aurelius ziet groeipotentieel voor de offsetactiviteiten. "Door een focus op groeimarkten zoals verpakkingen en prepress software. Innovatief onderzoek en de steun van Aurelius zullen het bedrijf in staat stellen de voortdurende consolidatie van de sector te leiden", stelt Dirk Markus, de founding partner van Aurelius.

"Agfa Offset Solutions biedt verschillende groeimogelijkheden, onder meer in milieuvriendelijke low-chem en chemievrije producten", zegt Matthias Täubl, de CEO van Aurelius Equity Opportunities.

Nog drie divisies

Na de verkoop zal Agfa nog drie divisies tellen: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals, in 2021 samen goed voor een omzet van 1 miljard euro. De radiologie-afdeling wordt de grootste divisie van de groep, goed voor een omzet van 464 miljoen euro in 2021. Digital Print & Chemicals komt op de tweede plaats met een omzet van 330 miljoen in 2021. De kleinste divisie, HealthCare IT, boekte in 2021 een omzet van 219 miljoen euro.

De deal kwam er dan toch nog sneller dan verwacht. Agfa verkoopt zijn grootste divisie, goed voor een omzet van 748 miljoen euro in 2021 (of zo'n 42 procent van de totale omzet) met 1700 medewerkers, aan de Duitse vermogensbeheerder Aurelius Group. Beide partijen willen de transactie afronden in de loop van het eerste kwartaal van 2023.Offset Solutions is wereldwijd actief in meer dan 75 landen. De afdeling levert onder andere drukplaten en software aan commerciële drukkers, kranten- en verpakkingsdrukkers. Volgens Aurelius heeft de offsetdivisie een globaal marktaandeel van twintig procent."De verwachte verkoop van de divisie Offset Solutions is een belangrijke stap in ons voortdurende transformatieproces", zegt Pascal Juéry, de CEO van Agfa. "Het zal ons in staat stellen de focus op onze groeiactiviteiten te verhogen, wat cruciaal is voor toekomstig succes in onze markten."Aurelius ziet groeipotentieel voor de offsetactiviteiten. "Door een focus op groeimarkten zoals verpakkingen en prepress software. Innovatief onderzoek en de steun van Aurelius zullen het bedrijf in staat stellen de voortdurende consolidatie van de sector te leiden", stelt Dirk Markus, de founding partner van Aurelius."Agfa Offset Solutions biedt verschillende groeimogelijkheden, onder meer in milieuvriendelijke low-chem en chemievrije producten", zegt Matthias Täubl, de CEO van Aurelius Equity Opportunities.Na de verkoop zal Agfa nog drie divisies tellen: Radiology Solutions, HealthCare IT en Digital Print & Chemicals, in 2021 samen goed voor een omzet van 1 miljard euro. De radiologie-afdeling wordt de grootste divisie van de groep, goed voor een omzet van 464 miljoen euro in 2021. Digital Print & Chemicals komt op de tweede plaats met een omzet van 330 miljoen in 2021. De kleinste divisie, HealthCare IT, boekte in 2021 een omzet van 219 miljoen euro.