De grondstoffenschaarste blijft volgens Agfa een probleem en de concurrentie om aluminium en andere grondstoffen in te slaan heeft de kostenstijging verder versneld. "Recent noteerden de aluminium futures op de London Metal Exchange op het hoogste peil in dertig jaar. Ze zijn nu meer dan dubbel zo duur dan 18 maanden geleden", stelt de beeldvormingsgroep. "Bovenop de druk van de grondstofkosten zijn ook de logistieke en operationele kosten de hoogte in geschoten, omdat het economisch herstel de vraag hiernaar aanwakkert."

Tweecijferige prijsverhogingen

"Aanvankelijk hoopten wij dat de inflatoire druk van tijdelijke aard zou zijn, maar de problemen met de mondiale aanvoer van cruciale grondstoffen hebben geen tekenen van stabilisatie vertoond. Ze zullen in 2022 waarschijnlijk op deze niveaus blijven. Agfa zal elk kwartaal evalueren of verdere prijsacties nodig zijn", zegt Frederik Dehing, VP Global Sales.

Aangezien gebruikte aluminium offsetplaten worden gerecycleerd, zullen de prijsstijgingen in grote mate worden gecompenseerd door de toegenomen prijs die drukkers voor hun aluminiumafval zullen krijgen. "De specifieke - maar dubbelcijferige - prijsverhogingen zijn van toepassing vanaf 1 november. Ze zullen rechtstreeks aan Agfa's klanten meegedeeld worden", stelt het persbericht.

De grondstoffenschaarste blijft volgens Agfa een probleem en de concurrentie om aluminium en andere grondstoffen in te slaan heeft de kostenstijging verder versneld. "Recent noteerden de aluminium futures op de London Metal Exchange op het hoogste peil in dertig jaar. Ze zijn nu meer dan dubbel zo duur dan 18 maanden geleden", stelt de beeldvormingsgroep. "Bovenop de druk van de grondstofkosten zijn ook de logistieke en operationele kosten de hoogte in geschoten, omdat het economisch herstel de vraag hiernaar aanwakkert.""Aanvankelijk hoopten wij dat de inflatoire druk van tijdelijke aard zou zijn, maar de problemen met de mondiale aanvoer van cruciale grondstoffen hebben geen tekenen van stabilisatie vertoond. Ze zullen in 2022 waarschijnlijk op deze niveaus blijven. Agfa zal elk kwartaal evalueren of verdere prijsacties nodig zijn", zegt Frederik Dehing, VP Global Sales.Aangezien gebruikte aluminium offsetplaten worden gerecycleerd, zullen de prijsstijgingen in grote mate worden gecompenseerd door de toegenomen prijs die drukkers voor hun aluminiumafval zullen krijgen. "De specifieke - maar dubbelcijferige - prijsverhogingen zijn van toepassing vanaf 1 november. Ze zullen rechtstreeks aan Agfa's klanten meegedeeld worden", stelt het persbericht.