Door de interne Information and Communication Services-activiteiten uit te besteden, zouden ongeveer 200 werknemers moeten overstappen van Agfa naar Atos, bevestigt communicatiedirecteur Viviane Dictus aan het persagentschap Belga.

Transformatieprogramma

"Als onderdeel van ons lopende transformatieprogramma, streven we naar het uitbouwen van een eenvoudige, wendbare en toekomstgerichte digitale organisatie", zegt CEO Pascal Juéry. "Dankzij deze samenwerking zullen we ons volledig kunnen concentreren op onze klanten en op de evolutie van ons portfolio, terwijl we voor onze state-of-the-art IT-oplossingen en -ontwikkelingen kunnen vertrouwen op een partner."

De uitbesteding heeft naar verluidt gevolgen voor een tweehonderdtal werknemers van Agfa, dat zijn drie op de vier medewerkers van het IT-departement. Van hen werken er ongeveer 120 in België. Zij kunnen met behoud van hun arbeidsvoorwaarden bij Atos aan de slag. Of ze ook van werkplaats zullen moeten veranderen, is nog niet duidelijk.

Door de interne Information and Communication Services-activiteiten uit te besteden, zouden ongeveer 200 werknemers moeten overstappen van Agfa naar Atos, bevestigt communicatiedirecteur Viviane Dictus aan het persagentschap Belga."Als onderdeel van ons lopende transformatieprogramma, streven we naar het uitbouwen van een eenvoudige, wendbare en toekomstgerichte digitale organisatie", zegt CEO Pascal Juéry. "Dankzij deze samenwerking zullen we ons volledig kunnen concentreren op onze klanten en op de evolutie van ons portfolio, terwijl we voor onze state-of-the-art IT-oplossingen en -ontwikkelingen kunnen vertrouwen op een partner."De uitbesteding heeft naar verluidt gevolgen voor een tweehonderdtal werknemers van Agfa, dat zijn drie op de vier medewerkers van het IT-departement. Van hen werken er ongeveer 120 in België. Zij kunnen met behoud van hun arbeidsvoorwaarden bij Atos aan de slag. Of ze ook van werkplaats zullen moeten veranderen, is nog niet duidelijk.