"De omzetgroei van de groep werd gevoed door volumetoenames in de divisie Digital Print & Chemicals en door prijsacties in de divisie Offset Solutions", zegt Pascal Juéry, president en CEO van de Agfa-Gevaert Groep. "We voelden in het tweede kwartaal de volle impact van de kosteninflatie en de toeleveringsproblemen op onze rendabiliteit en ons werkkapitaal."

Succesvolle prijsverhogingen

De omzet van de divisie Offset Solutions steeg met 9,2 procent naar 199 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2022. "De omzetstijging werd bevorderd door succesvolle prijsverhogingen die werden ingevoerd om een antwoord te bieden op de inflatie van de grondstof-, verpakkings- en vrachtkosten", duidt Agfa.

De omzet van de divisie Digital Print & Chemicals steeg in de eerste jaarhelft met 21 procent naar 98 miljoen euro. "Op het vlak van digitaal drukken bleef de omzet van de sign & display-activiteiten groeien", stelt Agfa. Ook de inktportfolio voor dit segment bleef goed presteren en overtrof duidelijk de niveaus van voor de pandemie. "Met name voor de grotere printers werd sinds het begin van het jaar een groei van het orderboek met een percentage met dubbele cijfers genoteerd".

Integratie Inca Digital Printers

Tijdens de vakbeurs Fespa in Berlijn kondigde Agfa de afronding aan van de overname van Inca Digital Printers. "De integratie van de activiteiten verloopt volgens plan en Agfa's inkten worden gecertificeerd voor gebruik in het Onset-printergamma", stelt het bedrijf. Op de Printing United Expo in Las Vegas (19-21 oktober) zal Inca's Onset-drukmachine voor het eerst getoond worden terwijl ze werkt met inkten van Agfa.

Agfa ontving onlangs bestellingen voor twee units van het recent uitgebrachte InterioJet 2250i-systeem voor het bedrukken van decorpapier dat gebruikt wordt voor interieurdecoratie, zoals laminaatvloeren en meubilair. De systemen zullen in de loop van de komende kwartalen geïnstalleerd worden. De komende kwartalen wordt een verdere toename van de order intake voor interioJet verwacht.

De Antwerpse beeldvormingsgroep maakte ook bekend dat ze gestart zijn met engineeringstudies ter voorbereiding van een investering in een nieuwe productiefaciliteit voor de Zirfon-membranen in Mortsel. De innovatieve scheidingsmembranen worden ingezet voor waterstofprojecten. De investeringsbeslissing wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2023.

"De omzetgroei van de groep werd gevoed door volumetoenames in de divisie Digital Print & Chemicals en door prijsacties in de divisie Offset Solutions", zegt Pascal Juéry, president en CEO van de Agfa-Gevaert Groep. "We voelden in het tweede kwartaal de volle impact van de kosteninflatie en de toeleveringsproblemen op onze rendabiliteit en ons werkkapitaal."De omzet van de divisie Offset Solutions steeg met 9,2 procent naar 199 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2022. "De omzetstijging werd bevorderd door succesvolle prijsverhogingen die werden ingevoerd om een antwoord te bieden op de inflatie van de grondstof-, verpakkings- en vrachtkosten", duidt Agfa.De omzet van de divisie Digital Print & Chemicals steeg in de eerste jaarhelft met 21 procent naar 98 miljoen euro. "Op het vlak van digitaal drukken bleef de omzet van de sign & display-activiteiten groeien", stelt Agfa. Ook de inktportfolio voor dit segment bleef goed presteren en overtrof duidelijk de niveaus van voor de pandemie. "Met name voor de grotere printers werd sinds het begin van het jaar een groei van het orderboek met een percentage met dubbele cijfers genoteerd".Tijdens de vakbeurs Fespa in Berlijn kondigde Agfa de afronding aan van de overname van Inca Digital Printers. "De integratie van de activiteiten verloopt volgens plan en Agfa's inkten worden gecertificeerd voor gebruik in het Onset-printergamma", stelt het bedrijf. Op de Printing United Expo in Las Vegas (19-21 oktober) zal Inca's Onset-drukmachine voor het eerst getoond worden terwijl ze werkt met inkten van Agfa.Agfa ontving onlangs bestellingen voor twee units van het recent uitgebrachte InterioJet 2250i-systeem voor het bedrukken van decorpapier dat gebruikt wordt voor interieurdecoratie, zoals laminaatvloeren en meubilair. De systemen zullen in de loop van de komende kwartalen geïnstalleerd worden. De komende kwartalen wordt een verdere toename van de order intake voor interioJet verwacht.De Antwerpse beeldvormingsgroep maakte ook bekend dat ze gestart zijn met engineeringstudies ter voorbereiding van een investering in een nieuwe productiefaciliteit voor de Zirfon-membranen in Mortsel. De innovatieve scheidingsmembranen worden ingezet voor waterstofprojecten. De investeringsbeslissing wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2023.