De omzet van de Agfa-Gevaert Groep daalde in 2020 met 13,5 procent ten opzichte van 2019, naar 1,7 miljard euro. Het EBITDA-resultaat daalde met 35,7 procent naar 99 miljoen euro. De impact van de coronapandemie op de grafische industrie werden bij Agfa zichtbaar doordat onder andere de markt voor grootformaat inkjetprinters een aantal maanden stil kwam te liggen. In het tweede semester van 2020 herstelde de verkoop van inkjetinkten en -apparatuur zich weer enigszins, maar de omzet bij divisie Digital Print & Chemicals bleef met 289 miljoen euro toch 18,6 procent achter bij 2019.

Ook de Offset-divisie werd hard geraakt en zag de omzet dalen, met 16,5 procent naar 704 miljoen euro. Agfa verwacht niet dat het bedrijfsonderdeel zich hiervan zal herstellen, ook omdat er in dit marktsegment sprake is van overcapaciteit. Pascal Juéry, ceo van de Agfa-Gevaert Groep, stelde in zijn toelichting op de cijfers: "Niemand verdient geld in deze markt." Gevraagd naar de begin dit jaar al aangekondigde verzelfstandiging van de Offset-divisie zei Juéry klaar te zijn om 'potentiële strategische opties' te overwegen: "In een krimpende markt moet de industrie tot een herschikking zien te komen. Wij zijn bereid daar over na te denken, maar het is nog te vroeg om daar nu al meer over te kunnen zeggen."

Het algehele optimisme van de Agfa-Gevaert Groep over het aanstaande herstel vertaalde zich ook in een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 50 miljoen euro. Beleggers waardeerden de prestaties van Agfa vorige week met een aanzienlijke koersstijging op de beurs.

De omzet van de Agfa-Gevaert Groep daalde in 2020 met 13,5 procent ten opzichte van 2019, naar 1,7 miljard euro. Het EBITDA-resultaat daalde met 35,7 procent naar 99 miljoen euro. De impact van de coronapandemie op de grafische industrie werden bij Agfa zichtbaar doordat onder andere de markt voor grootformaat inkjetprinters een aantal maanden stil kwam te liggen. In het tweede semester van 2020 herstelde de verkoop van inkjetinkten en -apparatuur zich weer enigszins, maar de omzet bij divisie Digital Print & Chemicals bleef met 289 miljoen euro toch 18,6 procent achter bij 2019.Ook de Offset-divisie werd hard geraakt en zag de omzet dalen, met 16,5 procent naar 704 miljoen euro. Agfa verwacht niet dat het bedrijfsonderdeel zich hiervan zal herstellen, ook omdat er in dit marktsegment sprake is van overcapaciteit. Pascal Juéry, ceo van de Agfa-Gevaert Groep, stelde in zijn toelichting op de cijfers: "Niemand verdient geld in deze markt." Gevraagd naar de begin dit jaar al aangekondigde verzelfstandiging van de Offset-divisie zei Juéry klaar te zijn om 'potentiële strategische opties' te overwegen: "In een krimpende markt moet de industrie tot een herschikking zien te komen. Wij zijn bereid daar over na te denken, maar het is nog te vroeg om daar nu al meer over te kunnen zeggen."Het algehele optimisme van de Agfa-Gevaert Groep over het aanstaande herstel vertaalde zich ook in een inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 50 miljoen euro. Beleggers waardeerden de prestaties van Agfa vorige week met een aanzienlijke koersstijging op de beurs.