Ahlstrom en Munksjö, die zich allebei op speciale papierproducten toegelegd hebben, boeken een jaarlijkse gecombineerde omzet van ongeveer 2,2 miljard euro met een aangepaste EBITDA van 249 miljoen euro. Samen tellen ze 6.200 medewerkers in 41 vestigingen in 14 landen. Munksjö bezit sites in Europa en Zuid-Afrika, Alhstrom in Europa, Noord-Amerika en Azië. De fusie van die twee industriële bedrijven moet hun internationale groei verstevigen en hun operationele rendement verbeteren. De synergievoordelen op het vlak van de kosten worden geraamd op 35 miljoen euro per jaar en moeten in twee jaar gerealiseerd worden.

De activa van Ahlstrom zullen door Munksjö overgenomen worden om een nieuwe groep te vormen die tijdelijk Ahlstrom-Munksjö zal heten. Jan Aström, de huidige directeur van Munksjö, komt aan het hoofd van de nieuwe eenheid. Alleen de site in het Duitse Osnabrück wordt aan Kämmerer Paper Holding verkocht. De twee producenten hopen de fusie in het begin van het tweede trimester 2017 rond te hebben. Of dat lukt, hangt meer bepaald af van de officiële concurrentiewaakhonden en de buitengewone algemene vergaderingen van Ahlstrom en Munksjö die op 11 januari 2017 plaats vinden. Die moeten allemaal met de fusie akkoord gaan.

De nieuwe groep zal op vier markten actief zijn: decoratie (behangselpapier, architecturale interieur- en exterieurpanelen, vloerbekleding, enz.), filtratie-oplossingen voor de autosector en aircotoestellen, industriële oplossingen (etiketteerproducten en steunpapier voor zelfklevers, bijv.) en speciale producten die onder andere in de bouwsector en de windenergie, de medische verzorging, de hygiëne en de voedingsverpakkingen gebruikt worden.

Ahlstrom en Munksjö, die zich allebei op speciale papierproducten toegelegd hebben, boeken een jaarlijkse gecombineerde omzet van ongeveer 2,2 miljard euro met een aangepaste EBITDA van 249 miljoen euro. Samen tellen ze 6.200 medewerkers in 41 vestigingen in 14 landen. Munksjö bezit sites in Europa en Zuid-Afrika, Alhstrom in Europa, Noord-Amerika en Azië. De fusie van die twee industriële bedrijven moet hun internationale groei verstevigen en hun operationele rendement verbeteren. De synergievoordelen op het vlak van de kosten worden geraamd op 35 miljoen euro per jaar en moeten in twee jaar gerealiseerd worden.De activa van Ahlstrom zullen door Munksjö overgenomen worden om een nieuwe groep te vormen die tijdelijk Ahlstrom-Munksjö zal heten. Jan Aström, de huidige directeur van Munksjö, komt aan het hoofd van de nieuwe eenheid. Alleen de site in het Duitse Osnabrück wordt aan Kämmerer Paper Holding verkocht. De twee producenten hopen de fusie in het begin van het tweede trimester 2017 rond te hebben. Of dat lukt, hangt meer bepaald af van de officiële concurrentiewaakhonden en de buitengewone algemene vergaderingen van Ahlstrom en Munksjö die op 11 januari 2017 plaats vinden. Die moeten allemaal met de fusie akkoord gaan.De nieuwe groep zal op vier markten actief zijn: decoratie (behangselpapier, architecturale interieur- en exterieurpanelen, vloerbekleding, enz.), filtratie-oplossingen voor de autosector en aircotoestellen, industriële oplossingen (etiketteerproducten en steunpapier voor zelfklevers, bijv.) en speciale producten die onder andere in de bouwsector en de windenergie, de medische verzorging, de hygiëne en de voedingsverpakkingen gebruikt worden.