De site van Ahlstrom-Munksjö in Malmedy is gespecialiseerd in intelligente oplossingen op basis van vezels. De Amerikaans-Finse groep heeft onlangs tien miljoen euro in de site geïnvesteerd. Met die investering werd een papiermachine die non-woven stoffen voor muurbekledingen vervaardigde, omgebouwd tot een machine die luchtfilters voor voertuigen vervaardigt. Daarnaast werkt het bedrijf nog aan de ontwikkeling van andere producten.

De nieuwe investering heeft ook tot doel om de huidige productie van de site (7.500 ton) bijna te verdubbelen tot 14.500 ton. "We stappen over van drie op vijf ploegen waardoor we ongeveer dertig medewerkers meer nodig hebben", zegt Yves Mélotte, de directeur van de site in Malmedy. "We hebben echter niet alleen productiemedewerkers nodig, maar ook industrieel ingenieurs, kwaliteitsingenieurs, logistieke assistenten, commerciële medewerkers, enzovoort." Op de site zijn er iets meer dan tachtig mensen aan het werk.

Tweede investeringsronde

In 2022 en 2023 is overigens een tweede investeringsfase van drie miljoen euro gepland, dit keer in de afdeling afwerking en verzending van de fabriek. "De productie neemt sterk toe zodat we ook die extra tonnen papier moeten kunnen verwerken. Met het oog daarop investeren we in nieuw materiaal en passen we de gebouwen aan", legt Yves Mélotte uit.

De fabriek van Malmedy wil ook haar samenwerking met het Papiermuseum Malmundarium uitbreiden, dat in de toekomst meer informatie over de papierfabriek zal bieden. Een watermerkrol die bij de productie van papier gebruikt werd, werd aan het museum overgedragen om er tentoongesteld te worden.

Bron: Belga

De site van Ahlstrom-Munksjö in Malmedy is gespecialiseerd in intelligente oplossingen op basis van vezels. De Amerikaans-Finse groep heeft onlangs tien miljoen euro in de site geïnvesteerd. Met die investering werd een papiermachine die non-woven stoffen voor muurbekledingen vervaardigde, omgebouwd tot een machine die luchtfilters voor voertuigen vervaardigt. Daarnaast werkt het bedrijf nog aan de ontwikkeling van andere producten.De nieuwe investering heeft ook tot doel om de huidige productie van de site (7.500 ton) bijna te verdubbelen tot 14.500 ton. "We stappen over van drie op vijf ploegen waardoor we ongeveer dertig medewerkers meer nodig hebben", zegt Yves Mélotte, de directeur van de site in Malmedy. "We hebben echter niet alleen productiemedewerkers nodig, maar ook industrieel ingenieurs, kwaliteitsingenieurs, logistieke assistenten, commerciële medewerkers, enzovoort." Op de site zijn er iets meer dan tachtig mensen aan het werk.In 2022 en 2023 is overigens een tweede investeringsfase van drie miljoen euro gepland, dit keer in de afdeling afwerking en verzending van de fabriek. "De productie neemt sterk toe zodat we ook die extra tonnen papier moeten kunnen verwerken. Met het oog daarop investeren we in nieuw materiaal en passen we de gebouwen aan", legt Yves Mélotte uit.De fabriek van Malmedy wil ook haar samenwerking met het Papiermuseum Malmundarium uitbreiden, dat in de toekomst meer informatie over de papierfabriek zal bieden. Een watermerkrol die bij de productie van papier gebruikt werd, werd aan het museum overgedragen om er tentoongesteld te worden.Bron: Belga