Akopi is een digitale drukkerij die hoofdzakelijk voor de evenementensector werkt. De oprichters van de drukkerij komen overigens uit die wereld, terwijl de handelsnaam van het bedrijf 'Maxevent' eveneens naar die sector verwijst. Maxevent biedt allerlei soorten van drukwerk voor evenementen aan (folders, affiches, tickets, zelfklevers, enz.) maar ook andere artikelen, zoals promotietextiel (T-shirts, petjes, werkkledij, ...), identificatiebandjes en tal van gadgets (zonnebrillen, ballonnen, lightsticks, ...). Daarnaast vervaardigt Akopi ook handelsdrukwerk in kleine oplagen.

De Infinity 3550 van de Italiaanse constructeur SEI is een compact systeem om papier en karton, tot een formaat van 350 x 500 mm, te snijden, te markeren en van microperforaties te voorzien. De CO-2-laser stelt de machine in staat om op aanvraag heel fijne patronen te realiseren. "We willen de machine gebruiken om zelfklevers en handelsdrukwerk, meer bepaald wenskaarten, te veredelen, maar ook om veiligheidsvoorzieningen, op toegangskaartjes bijvoorbeeld, aan te brengen" legt Wim Houtmeyers, de directeur van Akopi, uit.

De nieuwe machine krijgt een plaats naast een digitale pers Konica Minolta bizhub Pro C6000 en een grootformaat printer-snijplotter Roland VersaCamm VS-640. Daarnaast beschikt het bedrijf, waar zes mensen werken, ook nog over uiteenlopende afwerkapparatuur. Akopi boekte het voorbije jaar een omzet van 1,5 miljoen euro.

Akopi is een digitale drukkerij die hoofdzakelijk voor de evenementensector werkt. De oprichters van de drukkerij komen overigens uit die wereld, terwijl de handelsnaam van het bedrijf 'Maxevent' eveneens naar die sector verwijst. Maxevent biedt allerlei soorten van drukwerk voor evenementen aan (folders, affiches, tickets, zelfklevers, enz.) maar ook andere artikelen, zoals promotietextiel (T-shirts, petjes, werkkledij, ...), identificatiebandjes en tal van gadgets (zonnebrillen, ballonnen, lightsticks, ...). Daarnaast vervaardigt Akopi ook handelsdrukwerk in kleine oplagen. De Infinity 3550 van de Italiaanse constructeur SEI is een compact systeem om papier en karton, tot een formaat van 350 x 500 mm, te snijden, te markeren en van microperforaties te voorzien. De CO-2-laser stelt de machine in staat om op aanvraag heel fijne patronen te realiseren. "We willen de machine gebruiken om zelfklevers en handelsdrukwerk, meer bepaald wenskaarten, te veredelen, maar ook om veiligheidsvoorzieningen, op toegangskaartjes bijvoorbeeld, aan te brengen" legt Wim Houtmeyers, de directeur van Akopi, uit. De nieuwe machine krijgt een plaats naast een digitale pers Konica Minolta bizhub Pro C6000 en een grootformaat printer-snijplotter Roland VersaCamm VS-640. Daarnaast beschikt het bedrijf, waar zes mensen werken, ook nog over uiteenlopende afwerkapparatuur. Akopi boekte het voorbije jaar een omzet van 1,5 miljoen euro.