De achtkleuren KBA 106 LED UV-pers komt te staan naast de achtkleuren KBA Rapida 106 met hoog reactieve HR UV droging die op 1 februari 2013 in gebruik werd genomen. De nieuwe LED UV-pers zal vanaf mei operationeel zijn.

Een tienkleuren KBA-pers van Albe De Coker verhuist naar Goekint Graphics in Oostende, dat midden 2012 door Albe De Coker werd overgenomen. Op de tienkleurenpers zal vanaf 15 juni worden gedrukt. Goekint Graphics beschikt daarnaast ook nog over een achtkleuren vellenpers. Luc De Coker: "Met de twee persen bij Goekint Graphics beschikken we over een performante en slanke productie in onze vestiging in West-Vlaanderen."

Eveneens onderdeel van het investeringsprogramma zijn twee Agfa Avalon N8-80 XT automatische plaatlijnen met Elantix 125 HX ontwikkelmachines. De plaatlijnen met een gezamenlijke capaciteit van 134 platen per uur, beschikken over paletladers. Het is de tweede installatie met paletlading in België.

In de afwerkingsafdeling werden intussen twee nieuwe MBO-vouwmachines geïnstalleerd. Op 1 maart wordt een Bograma BSR Servo 550 in gebruik genomen. Dat is een rotatief stanssysteem voor de braamvrije productie van stanswerk. De machine beschikt over automatische afzuiging van het afval en loopt aan een maximale snelheid van 12.000 vel per uur of 165 meter/minuut. Formaat: 550 x 750 mm. Bograma is een Zwitserse fabrikant.

In augustus 2014 nam Albe De Coker het handelsfonds en de machines van de digitale drukkerij Ypsilon uit Roeselare over waardoor in de vestiging in Hoboken het digitale drukaanbod voor de klanten kon worden uitgebreid. Albe De Coker investeerde recent in een 250 cm brede Durst Rho P10 250 UV-vlakbedprinter met optie om vanaf rollen te printen. Het printsysteem kan tot 240 m² per uur bedrukken. Daarnaast beschikt de digitale afdeling ondermeer nog over een Xeikon 8000, Xeikon 5000 en een Xerox iGen 150.

De achtkleuren KBA 106 LED UV-pers komt te staan naast de achtkleuren KBA Rapida 106 met hoog reactieve HR UV droging die op 1 februari 2013 in gebruik werd genomen. De nieuwe LED UV-pers zal vanaf mei operationeel zijn.Een tienkleuren KBA-pers van Albe De Coker verhuist naar Goekint Graphics in Oostende, dat midden 2012 door Albe De Coker werd overgenomen. Op de tienkleurenpers zal vanaf 15 juni worden gedrukt. Goekint Graphics beschikt daarnaast ook nog over een achtkleuren vellenpers. Luc De Coker: "Met de twee persen bij Goekint Graphics beschikken we over een performante en slanke productie in onze vestiging in West-Vlaanderen."Eveneens onderdeel van het investeringsprogramma zijn twee Agfa Avalon N8-80 XT automatische plaatlijnen met Elantix 125 HX ontwikkelmachines. De plaatlijnen met een gezamenlijke capaciteit van 134 platen per uur, beschikken over paletladers. Het is de tweede installatie met paletlading in België.In de afwerkingsafdeling werden intussen twee nieuwe MBO-vouwmachines geïnstalleerd. Op 1 maart wordt een Bograma BSR Servo 550 in gebruik genomen. Dat is een rotatief stanssysteem voor de braamvrije productie van stanswerk. De machine beschikt over automatische afzuiging van het afval en loopt aan een maximale snelheid van 12.000 vel per uur of 165 meter/minuut. Formaat: 550 x 750 mm. Bograma is een Zwitserse fabrikant. In augustus 2014 nam Albe De Coker het handelsfonds en de machines van de digitale drukkerij Ypsilon uit Roeselare over waardoor in de vestiging in Hoboken het digitale drukaanbod voor de klanten kon worden uitgebreid. Albe De Coker investeerde recent in een 250 cm brede Durst Rho P10 250 UV-vlakbedprinter met optie om vanaf rollen te printen. Het printsysteem kan tot 240 m² per uur bedrukken. Daarnaast beschikt de digitale afdeling ondermeer nog over een Xeikon 8000, Xeikon 5000 en een Xerox iGen 150.