Met HR UV-droging worden speciale inkten zoals die van inktfabrikant Toyo bij Albe De Coker, beter uitgehard bij een zelfde energieverbruik als met conventionele UV-droging. Met een lager energieverbruik wordt dezelfde uitharding gerealiseerd. Speciale HR UV-inkten zijn energie-efficiciënter door het gebruik van hogere concentraties en kwalitatievere fotoinitiatoren.

De algemene voordelen van UV-druk zijn van toepassing op HR UV. Met HR UV is poederen niet meer nodig. De gedroogde vellen kunnen meteen worden afgewerkt hetgeen tijd en opslagruimte bespaart. Het gebruik van HR UV biedt de bijkomende voordelen dat geen rekening meer moet worden gehouden met drukvrije passages. Ook smeren en krassen in het drukbeeld zijn geen thema meer.

Albe De Coker zet de pers in voor de snelle productie van kleine en middelgrote oplagen. Het heeft in zijn drukkerij in Hoboken nu in totaal vier KBA Rapida persen in hetzelfde formaat: een 5-, 8-, 10- en 2-kleuren.

Albe De Coker verhuisde ook nog een achtkleuren KBA Rapida 106 naar Goekint Graphics uit Oostende, dat in juni 2012 door het printmediabedrijf uit Hoboken werd overgenomen.

Met HR UV-droging worden speciale inkten zoals die van inktfabrikant Toyo bij Albe De Coker, beter uitgehard bij een zelfde energieverbruik als met conventionele UV-droging. Met een lager energieverbruik wordt dezelfde uitharding gerealiseerd. Speciale HR UV-inkten zijn energie-efficiciënter door het gebruik van hogere concentraties en kwalitatievere fotoinitiatoren.De algemene voordelen van UV-druk zijn van toepassing op HR UV. Met HR UV is poederen niet meer nodig. De gedroogde vellen kunnen meteen worden afgewerkt hetgeen tijd en opslagruimte bespaart. Het gebruik van HR UV biedt de bijkomende voordelen dat geen rekening meer moet worden gehouden met drukvrije passages. Ook smeren en krassen in het drukbeeld zijn geen thema meer.Albe De Coker zet de pers in voor de snelle productie van kleine en middelgrote oplagen. Het heeft in zijn drukkerij in Hoboken nu in totaal vier KBA Rapida persen in hetzelfde formaat: een 5-, 8-, 10- en 2-kleuren.Albe De Coker verhuisde ook nog een achtkleuren KBA Rapida 106 naar Goekint Graphics uit Oostende, dat in juni 2012 door het printmediabedrijf uit Hoboken werd overgenomen.