De Antwerpse drukkerij Albe De Coker heeft het handelsfonds van de digitale drukkerij Ypsilon uit Roeselare overgenomen.

Albe De Coker met vestiging in Hoboken heeft het handelsfonds overgenomen van Ypsilon, het bedrijf van Yan Platteau. Bij vellendrukkerij Albe De Coker werken 150 mensen. Door de overname vergroot het bedrijf aanzienlijk het digitale drukaanbod voor zijn klanten. Yan Platteau gaat de digitale poot van Albe De Coker commercieel leiden.

De machines van Ypsilon verhuizen een van deze dagen naar Hoboken. Het gaat om een Xeikon 8000-pers, een dotrix-inkjetpers van Agfa, een grootformaatprinter van durst en een digitale snij- en freestafel van Zünd. Ze worden bij Albe De Coker geïnstalleerd in een ruimte van 800 m², die alleen voor digitale drukwerkproductie is gereserveerd. Albe De Coker beschikt zelf over zwart-wit printsystemen, een Xerox iGen 150 Press met een printformaat tot 660 mm en een Xeikon 5000.

Ypsilon realiseert het grootste gedeelte van zijn omzet met het printen van muurdecoratie (voornamelijk behangpapier). Luc De Coker, gedelegeerd bestuurder van Albe De Coker: "Albe De Coker kan de mogelijkheden van binnenhuisdecoratie nu ook aan zijn B2B-klanten, zoals de retailbedrijven, aanbieden. We zijn namelijk kind aan huis bij de retailers voor wie we veel in offset drukken. Die krijgen er nu een volledig digitaal aanbod bij: posters, printwerk op zelfklevende dragers, op honingraatkarton, speciale substraten, enz."

De Antwerpse drukkerij Albe De Coker heeft het handelsfonds van de digitale drukkerij Ypsilon uit Roeselare overgenomen.Albe De Coker met vestiging in Hoboken heeft het handelsfonds overgenomen van Ypsilon, het bedrijf van Yan Platteau. Bij vellendrukkerij Albe De Coker werken 150 mensen. Door de overname vergroot het bedrijf aanzienlijk het digitale drukaanbod voor zijn klanten. Yan Platteau gaat de digitale poot van Albe De Coker commercieel leiden.De machines van Ypsilon verhuizen een van deze dagen naar Hoboken. Het gaat om een Xeikon 8000-pers, een dotrix-inkjetpers van Agfa, een grootformaatprinter van durst en een digitale snij- en freestafel van Zünd. Ze worden bij Albe De Coker geïnstalleerd in een ruimte van 800 m², die alleen voor digitale drukwerkproductie is gereserveerd. Albe De Coker beschikt zelf over zwart-wit printsystemen, een Xerox iGen 150 Press met een printformaat tot 660 mm en een Xeikon 5000. Ypsilon realiseert het grootste gedeelte van zijn omzet met het printen van muurdecoratie (voornamelijk behangpapier). Luc De Coker, gedelegeerd bestuurder van Albe De Coker: "Albe De Coker kan de mogelijkheden van binnenhuisdecoratie nu ook aan zijn B2B-klanten, zoals de retailbedrijven, aanbieden. We zijn namelijk kind aan huis bij de retailers voor wie we veel in offset drukken. Die krijgen er nu een volledig digitaal aanbod bij: posters, printwerk op zelfklevende dragers, op honingraatkarton, speciale substraten, enz."