Albe De Coker neemt Drukkerij Bredero over

30/05/16 om 00:40 - Bijgewerkt om 00:40

Albe De Coker heeft Drukkerij Bredero uit Melle overgenomen. Daardoor heeft de grafische groep van de broers Eric en Luc De Coker nu ook een bruggenhoofd in Oost-Vlaanderen.

Albe De Coker neemt Drukkerij Bredero over

Drukkerij Bredero is het bedrijf van Frans en Philippe Quartier die na een lange en gevulde beroepsloopbaan in de grafische industrie, besloten het actieve bedrijfsleven te verlaten en hun bedrijf bij een sterke overnemer onder te brengen. Drukkerij Bredero is een vellenoffset- en digitale drukkerij met onder andere 5 vellenoffsetpersen in de formaten 37 x 52 cm en 52 x 72 cm. Drukkerij Bredero realiseerde volgens de handelsbalans van 2015 een bruto marge van 1.854.099 euro en terugkijkend op de laatste 5 boekjaren telkens winst. De drukkerij uit Melle stelt 25 mensen tewerk.

Luc De Coker wijst op de synergie-effecten op het vlak van klanten en persformaten voor Albe De Coker. De merknaam Drukkerij Bredero blijft samen met de vestigingsplaats (foto) en het personeel in Melle behouden. Eerder nam de groep Albe De Coker al de bedrijven Drukkerij Rosseel uit Leuven, Goekint Graphics uit Oostende en de digitale drukkerij Ypsilon uit Ieper over. Ypsilon werd volledig in de digitale afdeling van de drukkerijvestiging van Albe De Coker in Hoboken geïntegreerd.