3DSystems is een van de pioniers van de 3D-druk, met oplossingen voor 'additive manufacturing', zoals de lijnen ZPrinter en ProJet. Het bedrijf dat vorig jaar met 700 werknemers een omzet van 230 miljoen dollar boekte, heeft in het Nederlandse Budel al een zetel voor de Benelux. Het bedrijf dat een sterke groei kent, heeft sinds begin dit jaar al een tiental overnames op zijn naam staan.

"De 3D-druk is een belangrijke trend waarvoor we de ogen niet mogen sluiten," vertelt Carli Van de Peer, directeur van Albyco Belgium. "We waren op zoek naar een innovatieve partner met een compleet gamma professionele 3D-printers. Onze keuze voor 3Dsystems, een Amerikaanse multinational en marktleider in 3D-printers, was snel beslist."

De 3D-druk wordt binnen Albyco een afzonderlijke afdeling. Er is een samenwerkingsakkoord gesloten met Carl Corten, eigenaar van het adviesbureau U-Cell, om die nieuwe activiteit te ontwikkelen. Hij zal als Product Manager 3D Printen optreden.

3DSystems is een van de pioniers van de 3D-druk, met oplossingen voor 'additive manufacturing', zoals de lijnen ZPrinter en ProJet. Het bedrijf dat vorig jaar met 700 werknemers een omzet van 230 miljoen dollar boekte, heeft in het Nederlandse Budel al een zetel voor de Benelux. Het bedrijf dat een sterke groei kent, heeft sinds begin dit jaar al een tiental overnames op zijn naam staan. "De 3D-druk is een belangrijke trend waarvoor we de ogen niet mogen sluiten," vertelt Carli Van de Peer, directeur van Albyco Belgium. "We waren op zoek naar een innovatieve partner met een compleet gamma professionele 3D-printers. Onze keuze voor 3Dsystems, een Amerikaanse multinational en marktleider in 3D-printers, was snel beslist."De 3D-druk wordt binnen Albyco een afzonderlijke afdeling. Er is een samenwerkingsakkoord gesloten met Carl Corten, eigenaar van het adviesbureau U-Cell, om die nieuwe activiteit te ontwikkelen. Hij zal als Product Manager 3D Printen optreden.