All4Labels Hamburg installeerde recent een geautomatiseerd productiesysteem om tijdens de nachtshift flexo-platen te produceren met minimale operatorinput en consistente kwaliteit. "Hamburg is een van de belangrijkste drukkerijen in de All4Labels-groep", zegt Mirco Wilke, hoofd prepress en flexo-druk bij All4Labels Hamburg. "Ten tijde van de installatie lag de focus van de prepress-afdeling op flexibiliteit in productie en een hoge output via onze verschillende persen. Maar het was een zeer manueel proces dat enkele nadelen had en toekomstige ontwikkelingen beperkte." Er was nog geen sprake van automatisering of connectiviteit met de workflowsystemen. "Het was zwaar werk voor de operatoren om alle verschillende machines te bedienen. Het was stressvol voor hen en dat kon leiden tot fouten of planningsproblemen", duidt Wilke.

Mirco Wilke, verantwoordelijk voor prepress en flexo-druk bij All4Labels.

Gezamenlijke ontwikkeling

CrystalCleanConnect is het resultaat van twee jaar gezamenlijke ontwikkeling van Asahi Photoproducts, Esko en Kongsberg Precision Cutting Systems. Het systeem automatiseert het volledige plaatproductieproces, van beeldvorming en belichting tot het uitsnijden van de plaat, waarbij het aantal stappen in het proces wordt teruggebracht van twaalf tot één. Het systeem levert naar verluidt een vermindering van de operatortijd op met 90 procent, de pers-OEE neemt met gemiddeld 25 procent toe en het inktverbruik daalt met 20 procent.

"Een standaard plaatproductiemachine met twee operatoren kan normaal 24 platen produceren in een shift van acht uur", duidt Dieter Niederstadt, technical marketing manager bij Asahi Photoproducts. "Met CrystalCleanConnect is de totale operatortijd van slechts één persoon één uur. Alles is geautomatiseerd, van de laserbeeldvorming tot het uitsnijden van de plaat, wat in het verleden niet mogelijk was."

De vestiging in Hamburg is een van de belangrijkste drukkerijen van de All4Labels-groep.
All4Labels Hamburg installeerde recent een geautomatiseerd productiesysteem om tijdens de nachtshift flexo-platen te produceren met minimale operatorinput en consistente kwaliteit. "Hamburg is een van de belangrijkste drukkerijen in de All4Labels-groep", zegt Mirco Wilke, hoofd prepress en flexo-druk bij All4Labels Hamburg. "Ten tijde van de installatie lag de focus van de prepress-afdeling op flexibiliteit in productie en een hoge output via onze verschillende persen. Maar het was een zeer manueel proces dat enkele nadelen had en toekomstige ontwikkelingen beperkte." Er was nog geen sprake van automatisering of connectiviteit met de workflowsystemen. "Het was zwaar werk voor de operatoren om alle verschillende machines te bedienen. Het was stressvol voor hen en dat kon leiden tot fouten of planningsproblemen", duidt Wilke.CrystalCleanConnect is het resultaat van twee jaar gezamenlijke ontwikkeling van Asahi Photoproducts, Esko en Kongsberg Precision Cutting Systems. Het systeem automatiseert het volledige plaatproductieproces, van beeldvorming en belichting tot het uitsnijden van de plaat, waarbij het aantal stappen in het proces wordt teruggebracht van twaalf tot één. Het systeem levert naar verluidt een vermindering van de operatortijd op met 90 procent, de pers-OEE neemt met gemiddeld 25 procent toe en het inktverbruik daalt met 20 procent."Een standaard plaatproductiemachine met twee operatoren kan normaal 24 platen produceren in een shift van acht uur", duidt Dieter Niederstadt, technical marketing manager bij Asahi Photoproducts. "Met CrystalCleanConnect is de totale operatortijd van slechts één persoon één uur. Alles is geautomatiseerd, van de laserbeeldvorming tot het uitsnijden van de plaat, wat in het verleden niet mogelijk was."