Alon Bar-Shany is erin geslaagd om een revolutie in de drukkerijsector te bewerkstelligen. Zal hij erin slagen om dat ook bij de vleesconsumptie te doen? De Israëliër Alon Bar-Shany, de voormalige algemeen directeur van HP Indigo en vandaag lid van de raad van beheer van Highcon, is als uitvoerend voorzitter aan de slag bij de Israëlische start-up Redefine Meat. Die onderneming is gespecialiseerd in de 3D-druk van steaks met proteïnevervangers als grondstof.

Alon Bar-Shany is een emblematische figuur in de internationale grafische wereld. Zestien jaar lang was hij algemeen directeur van HP Indigo. Hij is een van de sleutelfiguren in de digitale transformatie van de grafische industrie en heeft van HP een marktleider gemaakt die verschillende miljarden dollar waard is. Bar-Shany kan bogen op 25 jaar ervaring in de transformatie van conventionele industrietakken en in de uitbouw van internationale technologische bedrijven. Hij zal nu een centrale rol spelen in de verkoop en de internationale expansie van Redefine Meat.

Technologische revolutie

Sinds 2018 maakt Redefine Meat gebruik van de 3D-printtechnologie om een gamma vleesproducten op basis van plantaardige proteïnes aan te bieden, van gehakt tot grote, versneden vleesstukken zoals steaks. In januari maakte Redefine Meat bekend dat het de commerciële leefbaarheid van zijn producten bewezen had: bij een blindproeverij aanvaardde meer dan 90 procent van de vleeseters de producten van het bedrijf. Nu rekent Redefine Meat op de expertise van Alon Bar-Shany. Hij kan het bedrijf helpen om de technologische revolutie die nodig is om tot een verandering in de internationale vleesconsumptie te komen, tot een goed einde te brengen.

"Bij HP Indigo had ik het voorrecht om met een technologische doorbraak een industrietak weg te leiden van een eeuwenoude, traditionele werkwijze", stelt Bar-Shany. "Duurzaamheid is altijd al een van mijn grote passies geweest en mijn betrokkenheid bij Redefine Meat stelt me in staat om bij te dragen tot een oplossing voor één van de grootste problemen in de wereld. Het is nu wel duidelijk dat we verantwoordelijkheid moeten dragen voor de manier waarop we vandaag te werk gaan. Anders kunnen de toekomstige generaties helemaal geen vlees meer eten."

Alon Bar-Shany is erin geslaagd om een revolutie in de drukkerijsector te bewerkstelligen. Zal hij erin slagen om dat ook bij de vleesconsumptie te doen? De Israëliër Alon Bar-Shany, de voormalige algemeen directeur van HP Indigo en vandaag lid van de raad van beheer van Highcon, is als uitvoerend voorzitter aan de slag bij de Israëlische start-up Redefine Meat. Die onderneming is gespecialiseerd in de 3D-druk van steaks met proteïnevervangers als grondstof.Alon Bar-Shany is een emblematische figuur in de internationale grafische wereld. Zestien jaar lang was hij algemeen directeur van HP Indigo. Hij is een van de sleutelfiguren in de digitale transformatie van de grafische industrie en heeft van HP een marktleider gemaakt die verschillende miljarden dollar waard is. Bar-Shany kan bogen op 25 jaar ervaring in de transformatie van conventionele industrietakken en in de uitbouw van internationale technologische bedrijven. Hij zal nu een centrale rol spelen in de verkoop en de internationale expansie van Redefine Meat.Sinds 2018 maakt Redefine Meat gebruik van de 3D-printtechnologie om een gamma vleesproducten op basis van plantaardige proteïnes aan te bieden, van gehakt tot grote, versneden vleesstukken zoals steaks. In januari maakte Redefine Meat bekend dat het de commerciële leefbaarheid van zijn producten bewezen had: bij een blindproeverij aanvaardde meer dan 90 procent van de vleeseters de producten van het bedrijf. Nu rekent Redefine Meat op de expertise van Alon Bar-Shany. Hij kan het bedrijf helpen om de technologische revolutie die nodig is om tot een verandering in de internationale vleesconsumptie te komen, tot een goed einde te brengen."Bij HP Indigo had ik het voorrecht om met een technologische doorbraak een industrietak weg te leiden van een eeuwenoude, traditionele werkwijze", stelt Bar-Shany. "Duurzaamheid is altijd al een van mijn grote passies geweest en mijn betrokkenheid bij Redefine Meat stelt me in staat om bij te dragen tot een oplossing voor één van de grootste problemen in de wereld. Het is nu wel duidelijk dat we verantwoordelijkheid moeten dragen voor de manier waarop we vandaag te werk gaan. Anders kunnen de toekomstige generaties helemaal geen vlees meer eten."