Paboco (The Paper Bottle Company) ontwerpt en produceert verpakkingsoplossingen op basis van pulp en papier. De gezamenlijke onderneming werd in 2019 in het Deense Slangery opgericht door ALPLA en Billerud. Door de overname van de aandelen van Billerud kan ALPLA de industrialisering van de volledig recycleerbare papieren fles op basis van gecertificeerde FSC-grondstoffen versnellen. De doelstelling op lange termijn van Paboco is de ontwikkeling en de grootschalige verkoop van recycleerbare flessen op basis van biologische grondstoffen.

"Na verscheidene jaren van intensieve ontwikkeling en revolutionaire innovaties is het team van Paboco vandaag klaar om zijn baanbrekend product op de markt te brengen en om van de papieren fles een duurzaam alternatief voor uiteenlopende klanten te maken", verklaart Philipp Lehner, de CEO van ALPLA.

Geslaagde testfase

Sinds 2021 test Paboco de eerste marktproducten uit in samenwerking met de Paboco Pioneer Community: The Absolut Company, de Carlsberg Group, The Coca-Cola Company, L'Oréal en Procter & Gamble. Na een geslaagde testfase moet de serieproductie van de volgende generatie van recycleerbare papieren flessen eind 2024 van start gaan, in een nieuwe en ultramoderne productiesite in Denemarken. Paboco telt op het ogenblik 18 medewerkers, maar met de start van de serieproductie zal dat aantal aanzienlijk oplopen.

"Met de huidige configuratie van de fles, mikken we op marktsegmenten zoals schoonheidsproducten, wasmiddelen, verzorgingsproducten. Maar de constante ontwikkeling zal ons in staat stellen om onze fles van de volgende generatie ook voor andere toepassingen te gebruiken", legt Tim Silbermann, de CEO van Paboco uit.

Paboco (The Paper Bottle Company) ontwerpt en produceert verpakkingsoplossingen op basis van pulp en papier. De gezamenlijke onderneming werd in 2019 in het Deense Slangery opgericht door ALPLA en Billerud. Door de overname van de aandelen van Billerud kan ALPLA de industrialisering van de volledig recycleerbare papieren fles op basis van gecertificeerde FSC-grondstoffen versnellen. De doelstelling op lange termijn van Paboco is de ontwikkeling en de grootschalige verkoop van recycleerbare flessen op basis van biologische grondstoffen."Na verscheidene jaren van intensieve ontwikkeling en revolutionaire innovaties is het team van Paboco vandaag klaar om zijn baanbrekend product op de markt te brengen en om van de papieren fles een duurzaam alternatief voor uiteenlopende klanten te maken", verklaart Philipp Lehner, de CEO van ALPLA.Sinds 2021 test Paboco de eerste marktproducten uit in samenwerking met de Paboco Pioneer Community: The Absolut Company, de Carlsberg Group, The Coca-Cola Company, L'Oréal en Procter & Gamble. Na een geslaagde testfase moet de serieproductie van de volgende generatie van recycleerbare papieren flessen eind 2024 van start gaan, in een nieuwe en ultramoderne productiesite in Denemarken. Paboco telt op het ogenblik 18 medewerkers, maar met de start van de serieproductie zal dat aantal aanzienlijk oplopen."Met de huidige configuratie van de fles, mikken we op marktsegmenten zoals schoonheidsproducten, wasmiddelen, verzorgingsproducten. Maar de constante ontwikkeling zal ons in staat stellen om onze fles van de volgende generatie ook voor andere toepassingen te gebruiken", legt Tim Silbermann, de CEO van Paboco uit.