Het signbedrijf Aluscreen, gespecialiseerd in het bedrukken van aluminium en kunststoffen machineonderdelen, is sinds 2012 in handen van Carmen Vermeersch en Jan Oost. "Aluscreen was een klassiek signbedrijf dat met zeefdruk aluminium typeplaten en reclamedragers maakte. Vanaf 2016 sloegen we de weg in naar digitaal drukken en geautomatiseerde afwerking - ponsen en snijden, ondersteund door een ERP-systeem", vertelt Carmen Vermeersch deze maand in het ondernemersmagazine van Voka West-Vlaanderen.

Zelflerende cobot

Sinds kort werkt het West-Vlaamse bedrijf met een zelflerende cobot, een collaboratieve robot, op basis van artificiële intelligentie. "We kregen van Zünd, een Zwitserse fabrikant van snijsystemen, de kans om het eerste exemplaar van een cobot met artificiële intelligentie met hun machine te integreren", zegt Jan Oost.

Voor de installatie van de cobot werd een beroep gedaan op integrator NiniX Technologies uit Brugge. "Het geheel is uniek omdat metadata het frees- en snijproces alsook de pick & place aansturen. Zo kunnen we uit één plaat bedrukte aluminium meerdere gefreesde eindproducten voor verschillende klanten met verschillende verzendingswijzen automatisch uitsorteren", duidt Oost.

Het signbedrijf Aluscreen, gespecialiseerd in het bedrukken van aluminium en kunststoffen machineonderdelen, is sinds 2012 in handen van Carmen Vermeersch en Jan Oost. "Aluscreen was een klassiek signbedrijf dat met zeefdruk aluminium typeplaten en reclamedragers maakte. Vanaf 2016 sloegen we de weg in naar digitaal drukken en geautomatiseerde afwerking - ponsen en snijden, ondersteund door een ERP-systeem", vertelt Carmen Vermeersch deze maand in het ondernemersmagazine van Voka West-Vlaanderen.Sinds kort werkt het West-Vlaamse bedrijf met een zelflerende cobot, een collaboratieve robot, op basis van artificiële intelligentie. "We kregen van Zünd, een Zwitserse fabrikant van snijsystemen, de kans om het eerste exemplaar van een cobot met artificiële intelligentie met hun machine te integreren", zegt Jan Oost.Voor de installatie van de cobot werd een beroep gedaan op integrator NiniX Technologies uit Brugge. "Het geheel is uniek omdat metadata het frees- en snijproces alsook de pick & place aansturen. Zo kunnen we uit één plaat bedrukte aluminium meerdere gefreesde eindproducten voor verschillende klanten met verschillende verzendingswijzen automatisch uitsorteren", duidt Oost.