Quad Graphics kondigde vorig jaar oktober haar voornemen aan om LSC over te nemen. Gezamenlijk zou de grafische reus goed zijn voor een omzet van ruim 8 miljard dollar. Behalve synergievoordelen van naar schatting 135 miljoen dollar binnen twee jaar, moest de fusie ook de transitie richting marketingdiensten versnellen. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten blokkeert de plannen nu, omdat de twee een grote rol spelen op de markt van boeken en magazines en deze onderlinge concurrentie straks dreigt te verdwijnen.

De directie van Quad Graphics kondigt aan de blokkade aan te zullen vechten. Volgens CEO Joe Quadracci is er met nog zo'n 50.000 grafische bedrijven voldoende concurrentie op de Amerikaanse markt. Bovendien zou de consolidatie nodig zijn om de strijd met digitale kanalen, en dan met name Google en Facebook, aan te kunnen.

Mocht de overname niet slagen voor 30 oktober 2019, dan moet Quad volgens afspraak een vergoeding van 45 miljoen dollar betalen.

Quad Graphics kondigde vorig jaar oktober haar voornemen aan om LSC over te nemen. Gezamenlijk zou de grafische reus goed zijn voor een omzet van ruim 8 miljard dollar. Behalve synergievoordelen van naar schatting 135 miljoen dollar binnen twee jaar, moest de fusie ook de transitie richting marketingdiensten versnellen. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten blokkeert de plannen nu, omdat de twee een grote rol spelen op de markt van boeken en magazines en deze onderlinge concurrentie straks dreigt te verdwijnen.De directie van Quad Graphics kondigt aan de blokkade aan te zullen vechten. Volgens CEO Joe Quadracci is er met nog zo'n 50.000 grafische bedrijven voldoende concurrentie op de Amerikaanse markt. Bovendien zou de consolidatie nodig zijn om de strijd met digitale kanalen, en dan met name Google en Facebook, aan te kunnen.Mocht de overname niet slagen voor 30 oktober 2019, dan moet Quad volgens afspraak een vergoeding van 45 miljoen dollar betalen.