Andi Druk is gespecialiseerd in de productie van magazines, boeken, manuals en brochures. Vanaf eind oktober gaat het bedrijf drie Müller Martini systemen inzetten (een SigmaLine, een Vario en een Presto II Digital) voor de afwerking van de geprinte producten van de digitale kleurenpers Océ ColorStream 3900. Het printsysteem heeft vier snelheidsniveaus (48/75/100/124 meter per minuut) en werd op de voorbije Drupa voorgesteld. De volledige inline oplossing is een wereldpremière en functioneert op deze manier:

-de papierbaan belandt van het printsysteem in de SigmaFolder I waar er individuele katernen van worden gemaakt.

-de gevouwen katernen worden verzameld tot boekblokken in de SigmaCollator en verhuizen inline via een transportband naar de Vario garenloze bindmachine met PUR-belijming. Daarna gaat het naar de Granit-driesnijder.

-Een alternatief is dat de katernen na de SigmaFolder I in de Presto II Digital verzamelhechter met cover feeder belanden.

"De investering van Andi Druk in een nieuwe digitale productielijn is een antwoord op de veranderende behoeften van onze klanten," zegt directeur Frits Keulen. "Die willen steeds meer kleinere oplagen en verschillende versies van dezelfde titels. Daarbij komt dat het totaal geprinte volume bij Andi Druk blijft toenemen."

Andi Druk is gespecialiseerd in de productie van magazines, boeken, manuals en brochures. Vanaf eind oktober gaat het bedrijf drie Müller Martini systemen inzetten (een SigmaLine, een Vario en een Presto II Digital) voor de afwerking van de geprinte producten van de digitale kleurenpers Océ ColorStream 3900. Het printsysteem heeft vier snelheidsniveaus (48/75/100/124 meter per minuut) en werd op de voorbije Drupa voorgesteld. De volledige inline oplossing is een wereldpremière en functioneert op deze manier:-de papierbaan belandt van het printsysteem in de SigmaFolder I waar er individuele katernen van worden gemaakt. -de gevouwen katernen worden verzameld tot boekblokken in de SigmaCollator en verhuizen inline via een transportband naar de Vario garenloze bindmachine met PUR-belijming. Daarna gaat het naar de Granit-driesnijder.-Een alternatief is dat de katernen na de SigmaFolder I in de Presto II Digital verzamelhechter met cover feeder belanden."De investering van Andi Druk in een nieuwe digitale productielijn is een antwoord op de veranderende behoeften van onze klanten," zegt directeur Frits Keulen. "Die willen steeds meer kleinere oplagen en verschillende versies van dezelfde titels. Daarbij komt dat het totaal geprinte volume bij Andi Druk blijft toenemen."