Tullis Russel, de fabrikant van Trucard, is een Britse papierproducent met wortels in Schotland, waar de fabriek van Markinch (karton) al sinds 1809 actief is. De onderneming beschikt nog over twee andere productievestigingen, in Engeland (specialiteiten) en in Zuid-Korea (release paper voor toepassingen op textiel en ceramiek).

Opmerkelijk is dat Tullis Russel voor 70% in handen van het personeel is; de overige 30% van de aandelen behoort toe aan de Russell Trust, een liefdadigheidsorganisatie. Een alternatief bedrijfsmodel dat het engagement en de motivatie van de werknemers versterkt en dat misschien de overleving verklaart van een onafhankelijk papierbedrijf in tijden van economische crisis.

Tullis Russel, de fabrikant van Trucard, is een Britse papierproducent met wortels in Schotland, waar de fabriek van Markinch (karton) al sinds 1809 actief is. De onderneming beschikt nog over twee andere productievestigingen, in Engeland (specialiteiten) en in Zuid-Korea (release paper voor toepassingen op textiel en ceramiek). Opmerkelijk is dat Tullis Russel voor 70% in handen van het personeel is; de overige 30% van de aandelen behoort toe aan de Russell Trust, een liefdadigheidsorganisatie. Een alternatief bedrijfsmodel dat het engagement en de motivatie van de werknemers versterkt en dat misschien de overleving verklaart van een onafhankelijk papierbedrijf in tijden van economische crisis.