"De markt van het 3D-printen groeit tegen een ongezien tempo en op het ogenblik verkennen we samen met enkele belangrijke leveranciers en onze klanten de markt om te beoordelen hoe die technologie in hun bedrijf gebruikt kan worden," legt Paul Duffy uit, ontwikkelingsdirecteur digitale druk bij Antalis UK.

Afhankelijk van de resultaten van dit proefproject, dat op het ogenblik alleen op de Engelse markt loopt, wordt beslist of de andere afdelingen - meer bepaald Antalis Benelux - al dan niet zullen volgen. Paul Duffy onderstreept nog: "Omdat onze klanten almaar beter beseffen dat deze nieuwe technologie in volle ontwikkeling is, zoeken ze adviezen over hoe ze die technologie in hun eigen bedrijven kunnen integreren. We zijn van mening dat het moment gekomen is om de markt voor de 3D-druk op te gaan, zodat we onze klanten kunnen helpen om de kansen die de markt biedt, te leren kennen."

Met het oog daarop heeft Antalis een distributieakkoord gesloten met Art Systems en brengt het de reeksen Stratasys Idea en Professional Plus van MakerBot op de markt. Met die machines mikt Antalis in de eerste plaats op het onderwijs en op ingenieurs, copyshops, verpakkingsspecialisten en bedrijven die actief zijn op de markt van gepersonaliseerde promotieproducten. Het gamma van MakerBot, dat vier modellen van 1.300 tot 6.900 euro omvat, is bedoeld voor de onderwijsmarkt en voor vakmensen die hun eerste stappen op die markt zetten. Het gamma Idea Stratasys mikt op een hoger marktsegment - 3D-experts die heel precieze prototypes willen vervaardigen. De prijs van de modellen in dat gamma varieert dan ook van 8.900 tot 20.000 euro.

"De markt van het 3D-printen groeit tegen een ongezien tempo en op het ogenblik verkennen we samen met enkele belangrijke leveranciers en onze klanten de markt om te beoordelen hoe die technologie in hun bedrijf gebruikt kan worden," legt Paul Duffy uit, ontwikkelingsdirecteur digitale druk bij Antalis UK.Afhankelijk van de resultaten van dit proefproject, dat op het ogenblik alleen op de Engelse markt loopt, wordt beslist of de andere afdelingen - meer bepaald Antalis Benelux - al dan niet zullen volgen. Paul Duffy onderstreept nog: "Omdat onze klanten almaar beter beseffen dat deze nieuwe technologie in volle ontwikkeling is, zoeken ze adviezen over hoe ze die technologie in hun eigen bedrijven kunnen integreren. We zijn van mening dat het moment gekomen is om de markt voor de 3D-druk op te gaan, zodat we onze klanten kunnen helpen om de kansen die de markt biedt, te leren kennen." Met het oog daarop heeft Antalis een distributieakkoord gesloten met Art Systems en brengt het de reeksen Stratasys Idea en Professional Plus van MakerBot op de markt. Met die machines mikt Antalis in de eerste plaats op het onderwijs en op ingenieurs, copyshops, verpakkingsspecialisten en bedrijven die actief zijn op de markt van gepersonaliseerde promotieproducten. Het gamma van MakerBot, dat vier modellen van 1.300 tot 6.900 euro omvat, is bedoeld voor de onderwijsmarkt en voor vakmensen die hun eerste stappen op die markt zetten. Het gamma Idea Stratasys mikt op een hoger marktsegment - 3D-experts die heel precieze prototypes willen vervaardigen. De prijs van de modellen in dat gamma varieert dan ook van 8.900 tot 20.000 euro.