Antalis, de Europese marktleider voor drukkerij- en kantoorpapieren, wil de papierdistributieactiviteiten van de Amerikaanse groep Xerox in West-Europa overnemen. Antalis is een afdeling van de papiergroep Sequana. Het aanbod gaat samen met een exclusiviteitlicentie.

De overname moet goedgekeurd worden door de Europese dienst voor concurrentievrijwaring. De overname zou in het begin van het vierde kwartaal 2013 rond moeten zijn. Antalis zegt de respectieve vertegenwoordigers van het personeel al geraadpleegd te hebben.

De activiteit bureaupapieren van Xerox telt 280 medewerkers in 16 landen en is goed voor een omzet van 300 miljoen euro en een volume van 280.000 ton.

Pascal Lebard, algemeen directeur van Sequana en voorzitter van Antalis: "Door een actieve rol te spelen in de consolidering van de distributiemarkt voor bureaupapieren, verkrijgt Antalis een kritische massa in dit segment, meer bepaald door zijn verkoopvolume en omzet te verdubbelen. In deze concurrerende markt waar het effect van de schaalvergroting essentieel is, zal die overname Antalis in staat stellen om zijn kernactiviteiten te verstevigen, zijn cashflow te maximaliseren en zijn rendement te verbeteren".

De overname past ook in de wil van Xerox om zich meer op de dienstenmarkt en op de ontwikkeling van innovatieve documenttechnologieën toe te leggen. In april had de Amerikaanse constructeur van kopieermachines al aangekondigd om tijdens het tweede kwartaal zijn herstructurering te versnellen, vooral in Europa, na een eerste kwartaal met uiteenlopende resultaten.

Antalis, de Europese marktleider voor drukkerij- en kantoorpapieren, wil de papierdistributieactiviteiten van de Amerikaanse groep Xerox in West-Europa overnemen. Antalis is een afdeling van de papiergroep Sequana. Het aanbod gaat samen met een exclusiviteitlicentie. De overname moet goedgekeurd worden door de Europese dienst voor concurrentievrijwaring. De overname zou in het begin van het vierde kwartaal 2013 rond moeten zijn. Antalis zegt de respectieve vertegenwoordigers van het personeel al geraadpleegd te hebben.De activiteit bureaupapieren van Xerox telt 280 medewerkers in 16 landen en is goed voor een omzet van 300 miljoen euro en een volume van 280.000 ton. Pascal Lebard, algemeen directeur van Sequana en voorzitter van Antalis: "Door een actieve rol te spelen in de consolidering van de distributiemarkt voor bureaupapieren, verkrijgt Antalis een kritische massa in dit segment, meer bepaald door zijn verkoopvolume en omzet te verdubbelen. In deze concurrerende markt waar het effect van de schaalvergroting essentieel is, zal die overname Antalis in staat stellen om zijn kernactiviteiten te verstevigen, zijn cashflow te maximaliseren en zijn rendement te verbeteren".De overname past ook in de wil van Xerox om zich meer op de dienstenmarkt en op de ontwikkeling van innovatieve documenttechnologieën toe te leggen. In april had de Amerikaanse constructeur van kopieermachines al aangekondigd om tijdens het tweede kwartaal zijn herstructurering te versnellen, vooral in Europa, na een eerste kwartaal met uiteenlopende resultaten.