FESPA Belgium trok voor de tweede editie van de World Wrap Masters Belgium naar het zonovergoten Circuit Zolder. Met de brullende motoren van het New Race Festival op de achtergrond streden zaterdag acht carwrappers voor de Belgische titel en een ticket voor de finale van de World Wrap Masters in München later deze maand.

Deelnemers

Anthony De Jong (All Wrap Solutions), Robin Quintyn (Letterop), Artur Chernestkyy (Twrapz), Benny Vranken (BV Creations), Mike Garcia-Martin (3 Motion), Christophe Ost (XL Reklame), Koen Barra (XL Reklame) en Jason Van Bockstaele (Zenith Graphics).

Verschillende folies

In een eerste ronde moesten de deelnemers vier wrapopdrachten uitvoeren op vier verschillende wagens (een Lotus Elise, een Porsche 911, een Porsche Taycan en een Range Rover Evoque) en met vier verschillende folies. Er werd gewerkt met folies van Grafityp (via distributeur Igepa), Ritrama (Vink), 3M (Nautasign) en Avery Dennison (PantoonBenes). Ritrama is een merk van het Italiaanse Fedrigoni en wordt sinds kort verdeeld door Vink. De ontwerpen waren van de hand van Dirk Teughels, de zaakvoerder van XL Reklame. Zijn bedrijf stond ook in voor het printen van de folies.

De vierkoppige jury stond onder leiding van de Nederlandse carwrapspecialist Hwien-Bing Kwee (Omnimark). De andere juryleden waren Brigitte Bosman (Grafityp), Kim Vanhenden (Wrap Graphics) en Liesbeth Van Overloop (3M). Criteria voor de professionele jury waren onder meer systematisch werken, techniek, kwaliteit, vaardigheid, gladheid van het oppervlak, afwerking, enzovoort.

Juryvoorzitter Hwie-Bing Kwee en Femke Helon, de voorzitter van FESPA Belgium., KDC
Juryvoorzitter Hwie-Bing Kwee en Femke Helon, de voorzitter van FESPA Belgium. © KDC

Finale met drie

In een tent in Paddock 3 op het Circuit Zolder streden de kandidaten voor de Belgische titel. Na het wrappen van de twee zijkanten van een wagen, de achterbumper en de spiegels, stuurde de jury de drie beste carwrappers naar de finale: Anthony De Jong (All Wrap Solutions), Artur Chernestkyy (Twrapz) en Christophe Ost (XL Reklame). In de finale moest het trio een schaalmodel van een racewagen wrappen met de Belgische driekleur.

Finaal won Anthony De Jong voor de tweede keer op rij de World Wrap Masters Belgium. Ook in 2021 ging De Jong met de trofee lopen. Het Zilver was voor Christophe Ost, het brons voor Artur Chernestkyy. Juryvoorzitter Hwien-Bing Kwee prees het hoge niveau van de wedstrijd in Zolder en feliciteerde de organisatie voor de zinderende locatie.

De tweede plaats was voor Christophe Ost van XL Reklame., KDC
De tweede plaats was voor Christophe Ost van XL Reklame. © KDC
Artur Chernestkyy van Twrapz eindigde derde op World Wrap Masters Belgium., KDC
Artur Chernestkyy van Twrapz eindigde derde op World Wrap Masters Belgium. © KDC
FESPA Belgium trok voor de tweede editie van de World Wrap Masters Belgium naar het zonovergoten Circuit Zolder. Met de brullende motoren van het New Race Festival op de achtergrond streden zaterdag acht carwrappers voor de Belgische titel en een ticket voor de finale van de World Wrap Masters in München later deze maand.In een eerste ronde moesten de deelnemers vier wrapopdrachten uitvoeren op vier verschillende wagens (een Lotus Elise, een Porsche 911, een Porsche Taycan en een Range Rover Evoque) en met vier verschillende folies. Er werd gewerkt met folies van Grafityp (via distributeur Igepa), Ritrama (Vink), 3M (Nautasign) en Avery Dennison (PantoonBenes). Ritrama is een merk van het Italiaanse Fedrigoni en wordt sinds kort verdeeld door Vink. De ontwerpen waren van de hand van Dirk Teughels, de zaakvoerder van XL Reklame. Zijn bedrijf stond ook in voor het printen van de folies.De vierkoppige jury stond onder leiding van de Nederlandse carwrapspecialist Hwien-Bing Kwee (Omnimark). De andere juryleden waren Brigitte Bosman (Grafityp), Kim Vanhenden (Wrap Graphics) en Liesbeth Van Overloop (3M). Criteria voor de professionele jury waren onder meer systematisch werken, techniek, kwaliteit, vaardigheid, gladheid van het oppervlak, afwerking, enzovoort.In een tent in Paddock 3 op het Circuit Zolder streden de kandidaten voor de Belgische titel. Na het wrappen van de twee zijkanten van een wagen, de achterbumper en de spiegels, stuurde de jury de drie beste carwrappers naar de finale: Anthony De Jong (All Wrap Solutions), Artur Chernestkyy (Twrapz) en Christophe Ost (XL Reklame). In de finale moest het trio een schaalmodel van een racewagen wrappen met de Belgische driekleur.Finaal won Anthony De Jong voor de tweede keer op rij de World Wrap Masters Belgium. Ook in 2021 ging De Jong met de trofee lopen. Het Zilver was voor Christophe Ost, het brons voor Artur Chernestkyy. Juryvoorzitter Hwien-Bing Kwee prees het hoge niveau van de wedstrijd in Zolder en feliciteerde de organisatie voor de zinderende locatie.