Na een marktverkenning van twee jaar koos Antilope De Bie voor een investering in een digitale B2-pers. "We hebben verschillende machines getest en uiteindelijk voor de HP Indigo 15K HD gekozen", duidt CEO Bart De Bie in het aprilnummer van Grafisch Nieuws. "Alleen die machine kwam aan onze vereisten tegemoet, meer bepaald op het vlak van het register in het formaat B2."

Expertisecentrum

Bij Antilope De Bie is de digitale pers uitgerust met de 'thick substrate' kit zodat dragers tot 60 micron dik verwerkt kunnen worden. De kleurenconfiguratie CMYK plus oranje, groen en violet bleek een belangrijk keuzecriterium. "Onze klanten kunnen zo RGB-beelden aanleveren waarvan de kleurruimte buiten de mogelijkheden van het CMYK-systeem valt. Dankzij de drie bijkomende kleuren, kunnen we een veel ruimere kleurruimte aan en reproduceren we 97 procent van de Pantone-kleuren", stelt Bart De Bie.

Met de nieuwe investering wordt Antilope De Bie in Duffel uitgespeeld als het expertisecentrum van Graphius Group voor digitale druk. "Dat is een antwoord op de daling van de oplagen: met de HP Indigo kunnen we een deel van onze kleine oplagen van offset naar digitale druk overhevelen. We zijn van mening dat het kantelpunt zich, afhankelijk van de job, tussen 1000 en 1200 exemplaren ligt", zegt De Bie.

De nieuwe HP Indigo 15K HD in Duffel is de vierde HP Indigo-pers binnen Graphius Group.

Na een marktverkenning van twee jaar koos Antilope De Bie voor een investering in een digitale B2-pers. "We hebben verschillende machines getest en uiteindelijk voor de HP Indigo 15K HD gekozen", duidt CEO Bart De Bie in het aprilnummer van Grafisch Nieuws. "Alleen die machine kwam aan onze vereisten tegemoet, meer bepaald op het vlak van het register in het formaat B2."Bij Antilope De Bie is de digitale pers uitgerust met de 'thick substrate' kit zodat dragers tot 60 micron dik verwerkt kunnen worden. De kleurenconfiguratie CMYK plus oranje, groen en violet bleek een belangrijk keuzecriterium. "Onze klanten kunnen zo RGB-beelden aanleveren waarvan de kleurruimte buiten de mogelijkheden van het CMYK-systeem valt. Dankzij de drie bijkomende kleuren, kunnen we een veel ruimere kleurruimte aan en reproduceren we 97 procent van de Pantone-kleuren", stelt Bart De Bie.Met de nieuwe investering wordt Antilope De Bie in Duffel uitgespeeld als het expertisecentrum van Graphius Group voor digitale druk. "Dat is een antwoord op de daling van de oplagen: met de HP Indigo kunnen we een deel van onze kleine oplagen van offset naar digitale druk overhevelen. We zijn van mening dat het kantelpunt zich, afhankelijk van de job, tussen 1000 en 1200 exemplaren ligt", zegt De Bie.De nieuwe HP Indigo 15K HD in Duffel is de vierde HP Indigo-pers binnen Graphius Group.