De vestiging van Bema Graphics in Wommelgem wordt gesloten en de ongeveer 20 medewerkers krijgen de mogelijkheid om te gaan werken in een van de productievestigingen van het grotere samenwerkingsverband van Antilope De Bie en Graphius Group. Graphius Group, onder leiding van Denis en Philippe Geers, kondigde begin april nog een strategisch samenwerkingsverband aan met Antilope De Bie en deed een beperkte instap in het kapitaal van Antilope De Bie en Stockmans Kalenders. Bema Graphics realiseert een omzet van ongeveer 5 miljoen euro. Bart De Bie van Antilope De Bie verwacht, mede door de overname van Bema Graphics, het boekjaar af te sluiten met een omzet tussen 22 en 23 miljoen euro.

Uit het persbericht van 24 april 2019

Bema Graphics uit Wommelgem, onder leiding van Bart Beyers verhuist nog deze zomer naar de vorig jaar volledig vernieuwde en uitgebreide productiesite van Antilope De Bie in Duffel.

Consolidaties, fusies en overnames zijn schering en inslag en noodzakelijk in de drukkerijwereld anno 2019. Schaalgrootte en een maximale benutting van de dure machineparken zijn er van levensbelang.

Antilope De Bie uit Duffel, onder leiding van Bart en Johan De Bie heeft in 2017 zeer belangrijke stappen gezet door 3 overnames op 3 maanden tijd te realiseren. Negen maanden later, in februari 2018 werden Antilope Printing uit Lier, Favorit Printing uit Hoboken, Van Goethem uit Mortsel en De Bie Printing samengebracht op de uitgebreide en vernieuwde site in Duffel.

Bema Graphics uit Wommelgem stond opnieuw voor zware investeringen in nieuwe machines.

Bart Beyers, zaakvoerder Bema Graphics: "Gezien de site in Duffel groot genoeg is om de productiecapaciteit van Bema onder te brengen én de toekomstvisie voor de grafische sector die de groep rond Antilope De Bie nastreeft ook de mijne is, hebben we beslist om nog deze zomer onze krachten te bundelen in Duffel. Bema blijft een onafhankelijke entiteit die onder dak komt in het gebouw van Antilope De Bie".

Bart De Bie, gedelegeerd bestuurder Antilope De Bie: "Openstaan voor verandering en opportuniteiten met de focus op groei, is en blijft in de grafische sector noodzakelijk en levensbelangrijk. Enkel zo kunnen we de werkgelegenheid en toekomst garanderen.

Bovendien groeit de groep rond Antilope De Bie zo uit tot een nog sterkere speler in de Belgische en Nederlandse drukwerkindustrie.

Bart Beyers: "Drukwerk is en blijft bovendien het enige tastbare en ecologische communicatiemiddel. Marketingafdelingen weten ondertussen dat enkel online communicatie niet werkt en print een gegarandeerde blijver is".

Bart De Bie: "Met het onderbrengen van Bema Graphics verminderen we het aantal actieve drukpersen in de ganse markt om zo een gezonde markt met gezonde marges te realiseren".

Op de foto: Bart De Bie en Bart Beyers

De vestiging van Bema Graphics in Wommelgem wordt gesloten en de ongeveer 20 medewerkers krijgen de mogelijkheid om te gaan werken in een van de productievestigingen van het grotere samenwerkingsverband van Antilope De Bie en Graphius Group. Graphius Group, onder leiding van Denis en Philippe Geers, kondigde begin april nog een strategisch samenwerkingsverband aan met Antilope De Bie en deed een beperkte instap in het kapitaal van Antilope De Bie en Stockmans Kalenders. Bema Graphics realiseert een omzet van ongeveer 5 miljoen euro. Bart De Bie van Antilope De Bie verwacht, mede door de overname van Bema Graphics, het boekjaar af te sluiten met een omzet tussen 22 en 23 miljoen euro.Uit het persbericht van 24 april 2019Bema Graphics uit Wommelgem, onder leiding van Bart Beyers verhuist nog deze zomer naar de vorig jaar volledig vernieuwde en uitgebreide productiesite van Antilope De Bie in Duffel.Consolidaties, fusies en overnames zijn schering en inslag en noodzakelijk in de drukkerijwereld anno 2019. Schaalgrootte en een maximale benutting van de dure machineparken zijn er van levensbelang.Antilope De Bie uit Duffel, onder leiding van Bart en Johan De Bie heeft in 2017 zeer belangrijke stappen gezet door 3 overnames op 3 maanden tijd te realiseren. Negen maanden later, in februari 2018 werden Antilope Printing uit Lier, Favorit Printing uit Hoboken, Van Goethem uit Mortsel en De Bie Printing samengebracht op de uitgebreide en vernieuwde site in Duffel. Bema Graphics uit Wommelgem stond opnieuw voor zware investeringen in nieuwe machines. Bart Beyers, zaakvoerder Bema Graphics: "Gezien de site in Duffel groot genoeg is om de productiecapaciteit van Bema onder te brengen én de toekomstvisie voor de grafische sector die de groep rond Antilope De Bie nastreeft ook de mijne is, hebben we beslist om nog deze zomer onze krachten te bundelen in Duffel. Bema blijft een onafhankelijke entiteit die onder dak komt in het gebouw van Antilope De Bie". Bart De Bie, gedelegeerd bestuurder Antilope De Bie: "Openstaan voor verandering en opportuniteiten met de focus op groei, is en blijft in de grafische sector noodzakelijk en levensbelangrijk. Enkel zo kunnen we de werkgelegenheid en toekomst garanderen.Bovendien groeit de groep rond Antilope De Bie zo uit tot een nog sterkere speler in de Belgische en Nederlandse drukwerkindustrie.Bart Beyers: "Drukwerk is en blijft bovendien het enige tastbare en ecologische communicatiemiddel. Marketingafdelingen weten ondertussen dat enkel online communicatie niet werkt en print een gegarandeerde blijver is".Bart De Bie: "Met het onderbrengen van Bema Graphics verminderen we het aantal actieve drukpersen in de ganse markt om zo een gezonde markt met gezonde marges te realiseren".Op de foto: Bart De Bie en Bart Beyers