De Highcon Euclid is de eerste volledig digitale bieg- en stansmachine voor de conversie van vouwkarton. Dat levert gebruikers tijd- en geldwinst op omdat analoge stansvormen overbodig zijn. De Euclid spuit polymeer dat onder invloed van UV-licht wordt uitgehard, op een plastiek draagfolie. Op die manier worden de rillijnen gevormd. Daarnaast is de machine voorzien van drie snelle laseroptische systemen voor lasersnijden en perforeren. De machine verwerkt karton tot een formaat van 760 mm x 1060 mm met een dikte van 0,3 tot 0,6 mm. De max. snelheid bedraagt 1.500 vel per uur.

Dankzij het digitale afwerkingsproces kunnen kartonconversiebedrijven als Antilope, opdrachten met een kleine tot middelgrote oplage voortaan sneller en voordeliger afwerken. Ook gepersonaliseerde verpakkingen met bijvoorbeeld door de laser op het kartonoppervlak weggefreesde elementen (een naam bijvoorbeeld) behoort tot de mogelijkheden.

Tijdens het persevenement van 27 juni bij Antilope, kregen de bezoekers een demonstratie van de digitale bieg- en stansmachine Highcon Euclid. Speciaal voor deze gebeurtenis had Antilope verpakkingen in de vorm van een theater ontworpen. Ze werden gedrukt op Trucard 2 matt 350 g/m² op een KBA Rapida 105ZF-6+L offsetpers. De informatie voor de digitale stansvorm werd in DXF-formaat naar de Highcon Euclid gestuurd via de software Esko ArtiosCAD. Het resultaat: een verpakking die omwille van de zeer fijne lasersnijmotieven, niet met een conventionele stansvorm kan gerealiseerd worden.

Linda Corremans, CEO van Antilope Kartonnage: "Zes maanden geleden zagen we de Euclid voor het eerst in het democentrum van Plantin en vandaag staat hij in de schijnwerpers bij Antilope. We hopen dat iedereen heeft genoten van zijn 'optreden'."

Marc Binnemans, CEO van de groep Antilope: "Met de Highcon Euclid kan voortaan ook de verpakkingsvorm zelf variabel worden geproduceerd. Als early adapter willen we als een vernieuwende speler in de verpakkingsmarkt worden gezien. Antilope wil zijn tijdelijk monopolie benutten en een voorsprong op het vlak van digitale verpakkingsafwerking uitbouwen. De moderne technologie en nieuwe mogelijkheden openen ook gemakkelijker de deuren bij internationale bedrijven."

Aviv Ratzman, CEO van Highcon, was eveneens in Lier aanwezig. Ratzman werkte 18 jaar voor Indigo. Aviv Ratzman richtte samen met Michael Zimmer in 2009 het bedrijf Highcon met zetel in Yavne (Israël) op. Eén van de geldschieters is Landa Ventures, de investeringsfirma van Indigo-stichter Benny Landa.

De Highcon Euclid is de eerste volledig digitale bieg- en stansmachine voor de conversie van vouwkarton. Dat levert gebruikers tijd- en geldwinst op omdat analoge stansvormen overbodig zijn. De Euclid spuit polymeer dat onder invloed van UV-licht wordt uitgehard, op een plastiek draagfolie. Op die manier worden de rillijnen gevormd. Daarnaast is de machine voorzien van drie snelle laseroptische systemen voor lasersnijden en perforeren. De machine verwerkt karton tot een formaat van 760 mm x 1060 mm met een dikte van 0,3 tot 0,6 mm. De max. snelheid bedraagt 1.500 vel per uur. Dankzij het digitale afwerkingsproces kunnen kartonconversiebedrijven als Antilope, opdrachten met een kleine tot middelgrote oplage voortaan sneller en voordeliger afwerken. Ook gepersonaliseerde verpakkingen met bijvoorbeeld door de laser op het kartonoppervlak weggefreesde elementen (een naam bijvoorbeeld) behoort tot de mogelijkheden. Tijdens het persevenement van 27 juni bij Antilope, kregen de bezoekers een demonstratie van de digitale bieg- en stansmachine Highcon Euclid. Speciaal voor deze gebeurtenis had Antilope verpakkingen in de vorm van een theater ontworpen. Ze werden gedrukt op Trucard 2 matt 350 g/m² op een KBA Rapida 105ZF-6+L offsetpers. De informatie voor de digitale stansvorm werd in DXF-formaat naar de Highcon Euclid gestuurd via de software Esko ArtiosCAD. Het resultaat: een verpakking die omwille van de zeer fijne lasersnijmotieven, niet met een conventionele stansvorm kan gerealiseerd worden.Linda Corremans, CEO van Antilope Kartonnage: "Zes maanden geleden zagen we de Euclid voor het eerst in het democentrum van Plantin en vandaag staat hij in de schijnwerpers bij Antilope. We hopen dat iedereen heeft genoten van zijn 'optreden'."Marc Binnemans, CEO van de groep Antilope: "Met de Highcon Euclid kan voortaan ook de verpakkingsvorm zelf variabel worden geproduceerd. Als early adapter willen we als een vernieuwende speler in de verpakkingsmarkt worden gezien. Antilope wil zijn tijdelijk monopolie benutten en een voorsprong op het vlak van digitale verpakkingsafwerking uitbouwen. De moderne technologie en nieuwe mogelijkheden openen ook gemakkelijker de deuren bij internationale bedrijven."Aviv Ratzman, CEO van Highcon, was eveneens in Lier aanwezig. Ratzman werkte 18 jaar voor Indigo. Aviv Ratzman richtte samen met Michael Zimmer in 2009 het bedrijf Highcon met zetel in Yavne (Israël) op. Eén van de geldschieters is Landa Ventures, de investeringsfirma van Indigo-stichter Benny Landa.