49 kartonbedrijven uit 11 landen zonden meer dan 100 kartonconcepten in. Antilope Kartonnage wist de jury te imponeren met de verpakking voor het parfum 'Femme fatale' van Mylène Cosmetics. Voor de verpakking maakten de ontwerpers dankbaar gebruik van de extra mogelijkheden van de gloednieuwe digitale ril- en stansmachine Highcon Euclid bij Antilope Kartonnage.

Antilope Kartonnage ontwerpt en produceert al langer cosmeticadozen voor het Belgische familiebedrijf Mylène Cosmetics.

"Mylène vroeg een upgrade van de huidige Femme fatale-verpakking. Voor een vooruitstrevend bedrijf als Mylène is het belangrijk om zijn cosmetische producten te differentiëren van andere. Er moest dus zeker 'out of the box' gedacht worden", zegt Linda Corremans, directeur Antilope Kartonnage.

De vraag kwam net op het ogenblik dat Antilope - als wereldprimeur - de digitale ril- en stansmachine Euclid van Highcon in gebruik nam. De machine laat toe om zeer fijn uit te snijden, te slitten en te frezen, wat voor ontwerpers totaal nieuwe mogelijkheden opent. Die nieuwe technologie heeft Antilope dan ook meteen ingeschakeld voor de 'Femme fatale'-verpakking.

Niet onbelangrijk is de tijd- en geldwinst die de Highcon Euclid oplevert. Mylène had dankzij deze machine geen vaste stansvorm meer nodig. De Highcon Euclid maakt gebruik van snelle laseroptische systemen voor het snijden, slitten en frezen. Door de vermindering van de opstartkost (geen vaste stansvorm) wordt het mogelijk om bestellingen te plaatsen in kleine oplagen.

Het werd een mooie samenwerking tussen de ontwerpafdelingen van beide bedrijven. Ze kozen uiteindelijk voor het zeer fijn uitsnijden van een bloem. Het resultaat bewijst dat technologische innovatie kan bijdragen aan het creëren van verpakkingen met de juiste uitstraling.

Jan Roothooft was verantwoordelijk voor het structureel design, Jessica van Pelt van Mylène voor het grafisch design. Er werd gedrukt op karton van fabrikant Sappi.

Over ECMA:

De European Carton Makers Association is reeds 50 jaar een officiële netwerkorganisatie voor kartonproducenten en hun leveranciers. Zij vertegenwoordigt 500 kartonproducenten in bijna heel Europa.

49 kartonbedrijven uit 11 landen zonden meer dan 100 kartonconcepten in. Antilope Kartonnage wist de jury te imponeren met de verpakking voor het parfum 'Femme fatale' van Mylène Cosmetics. Voor de verpakking maakten de ontwerpers dankbaar gebruik van de extra mogelijkheden van de gloednieuwe digitale ril- en stansmachine Highcon Euclid bij Antilope Kartonnage.Antilope Kartonnage ontwerpt en produceert al langer cosmeticadozen voor het Belgische familiebedrijf Mylène Cosmetics."Mylène vroeg een upgrade van de huidige Femme fatale-verpakking. Voor een vooruitstrevend bedrijf als Mylène is het belangrijk om zijn cosmetische producten te differentiëren van andere. Er moest dus zeker 'out of the box' gedacht worden", zegt Linda Corremans, directeur Antilope Kartonnage. De vraag kwam net op het ogenblik dat Antilope - als wereldprimeur - de digitale ril- en stansmachine Euclid van Highcon in gebruik nam. De machine laat toe om zeer fijn uit te snijden, te slitten en te frezen, wat voor ontwerpers totaal nieuwe mogelijkheden opent. Die nieuwe technologie heeft Antilope dan ook meteen ingeschakeld voor de 'Femme fatale'-verpakking. Niet onbelangrijk is de tijd- en geldwinst die de Highcon Euclid oplevert. Mylène had dankzij deze machine geen vaste stansvorm meer nodig. De Highcon Euclid maakt gebruik van snelle laseroptische systemen voor het snijden, slitten en frezen. Door de vermindering van de opstartkost (geen vaste stansvorm) wordt het mogelijk om bestellingen te plaatsen in kleine oplagen. Het werd een mooie samenwerking tussen de ontwerpafdelingen van beide bedrijven. Ze kozen uiteindelijk voor het zeer fijn uitsnijden van een bloem. Het resultaat bewijst dat technologische innovatie kan bijdragen aan het creëren van verpakkingen met de juiste uitstraling.Jan Roothooft was verantwoordelijk voor het structureel design, Jessica van Pelt van Mylène voor het grafisch design. Er werd gedrukt op karton van fabrikant Sappi.Over ECMA: De European Carton Makers Association is reeds 50 jaar een officiële netwerkorganisatie voor kartonproducenten en hun leveranciers. Zij vertegenwoordigt 500 kartonproducenten in bijna heel Europa.