Er zijn nieuwe geruchten omtrent Apple's smartwatch opgedoken. De Japanse zakenkrant Nikkei - die het al vaker aan het rechte eind had wat releasedata van Appleproducten betreft - beweert dat Tim Cook en de zijnen mikken op oktober voor het verschepen van de iWatch. Daarmee worden eerdere signalen - die aangaven dat de iWatch samen met een nieuwe iPhone voorgesteld zou worden in september - tegengesproken.

Nog volgens de Japanse krant - en dit bevestigt grotendeels wat we eigenlijk al wisten - krijgt het gadget een buigzaam OLED-schermpje, wordt het aangestuurd door de nieuwe iOS 8-software, zal het naast notificaties van berichtjes en telefoontjes beschikken over sensoren om de calorieconsumptie, de slaap, de bloedglucose en de bloedzuurstof van gebruikers te controleren, en is Nike (dat stopte met het maken van de eigen FuelBand-polsbandjes) betrokken geweest bij de ontwikkeling.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de met sensoren uitgeruste iWatch het accessoire bij uitstek bij HealthKit, het 'gezondheidsplatform' van Apple dat fitness-apps (ook van derden) bundelt en dat gepaard gaat met een Health-app die uw gegevens bewaart en deelt met artsen.

Apple heeft zelf nog niets bevestigd over een eigen smartwatch. (MI)

Er zijn nieuwe geruchten omtrent Apple's smartwatch opgedoken. De Japanse zakenkrant Nikkei - die het al vaker aan het rechte eind had wat releasedata van Appleproducten betreft - beweert dat Tim Cook en de zijnen mikken op oktober voor het verschepen van de iWatch. Daarmee worden eerdere signalen - die aangaven dat de iWatch samen met een nieuwe iPhone voorgesteld zou worden in september - tegengesproken. Nog volgens de Japanse krant - en dit bevestigt grotendeels wat we eigenlijk al wisten - krijgt het gadget een buigzaam OLED-schermpje, wordt het aangestuurd door de nieuwe iOS 8-software, zal het naast notificaties van berichtjes en telefoontjes beschikken over sensoren om de calorieconsumptie, de slaap, de bloedglucose en de bloedzuurstof van gebruikers te controleren, en is Nike (dat stopte met het maken van de eigen FuelBand-polsbandjes) betrokken geweest bij de ontwikkeling. Hoogstwaarschijnlijk wordt de met sensoren uitgeruste iWatch het accessoire bij uitstek bij HealthKit, het 'gezondheidsplatform' van Apple dat fitness-apps (ook van derden) bundelt en dat gepaard gaat met een Health-app die uw gegevens bewaart en deelt met artsen.Apple heeft zelf nog niets bevestigd over een eigen smartwatch. (MI)