Eurofoil is een toonaangevende Europese fabrikant van gelamineerde en gemetalliseerde inner liners. Het bedrijf heeft de afgelopen 60 jaar een uitgebreide gamma aan inner liners opgebouwd.

De site in Berlijn beschikt over geavanceerde productiemiddelen om te lakken en te metalliseren op waterbasis. De productielijnen behoren tot de snelste ter wereld. De site beschikt daarnaast over alle belangrijke certificeringen om haar klanten efficiënt te kunnen bedienen.

De uitbreiding van de wereldwijde actieradius van AR Metallizing met een fabriek in Berlijn vormt een aanvulling op de huidige sites van de onderneming in België, Italië, Noord-Amerika en Brazilië. Eurofoil zal volledig worden geïntegreerd binnen de AR Metallizing groep. Het personeel wordt eveneens volledig overgenomen, waardoor AR Metallizing wereldwijd circa 700 medewerkers zal tellen.

"De overname van Eurofoil is de ideale vervolgstap van de groeistrategie van AR Metallizing. Ons team zal de productiecapaciteit kunnen verhogen en ons groeiend klantenbestand beter kunnen bedienen", zegt dr. Bart Devos, CEO van AR Metallizing. "Deze nieuwste acquisitie geeft ons ook de mogelijkheid onze innovatieve productportfolio en onze R&D-faciliteiten verder uit te breiden. Met de overname van Eurofoil zijn we nog beter in staat ondernemingen op zoek naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal te helpen. Door de overname zullen we ons klantenbestand verder kunnen ontwikkelen en kunnen bedienen met een uitgebreider productgamma, inclusief verpakkingsproducten die geschikt zijn voor direct voedselcontact", voegt Bart hieraan toe.

"Nissha blijft de groei van haar dochteronderneming AR Metallizing steunen. De overname van Eurofoil is een nieuwe mijlpaal in het bestaan van AR Metallizing. AR Metallizing kan rekenen op de onze aanhoudende steun om het productportfolio verder uit te breiden, in het bijzonder met duurzame verpakkingsmaterialen op basis van papier", zegt Junya Suzuki, Voorzitter van de Raad van Bestuur en Voorzitter en CEO van Nissha.

Over AR Metallizing

Het Genkse AR Metallizing is wereldmarktleider in de productie van gemetalliseerd papier en vouwkarton dat gebruikt wordt in verpakkingen van voeding, dranken en andere consumptiegoederen. AR Metallizing is een dochteronderneming van Nissha. Nissha is beursgenoteerd in Japan.

Eurofoil is een toonaangevende Europese fabrikant van gelamineerde en gemetalliseerde inner liners. Het bedrijf heeft de afgelopen 60 jaar een uitgebreide gamma aan inner liners opgebouwd.De site in Berlijn beschikt over geavanceerde productiemiddelen om te lakken en te metalliseren op waterbasis. De productielijnen behoren tot de snelste ter wereld. De site beschikt daarnaast over alle belangrijke certificeringen om haar klanten efficiënt te kunnen bedienen.De uitbreiding van de wereldwijde actieradius van AR Metallizing met een fabriek in Berlijn vormt een aanvulling op de huidige sites van de onderneming in België, Italië, Noord-Amerika en Brazilië. Eurofoil zal volledig worden geïntegreerd binnen de AR Metallizing groep. Het personeel wordt eveneens volledig overgenomen, waardoor AR Metallizing wereldwijd circa 700 medewerkers zal tellen."De overname van Eurofoil is de ideale vervolgstap van de groeistrategie van AR Metallizing. Ons team zal de productiecapaciteit kunnen verhogen en ons groeiend klantenbestand beter kunnen bedienen", zegt dr. Bart Devos, CEO van AR Metallizing. "Deze nieuwste acquisitie geeft ons ook de mogelijkheid onze innovatieve productportfolio en onze R&D-faciliteiten verder uit te breiden. Met de overname van Eurofoil zijn we nog beter in staat ondernemingen op zoek naar milieuvriendelijk verpakkingsmateriaal te helpen. Door de overname zullen we ons klantenbestand verder kunnen ontwikkelen en kunnen bedienen met een uitgebreider productgamma, inclusief verpakkingsproducten die geschikt zijn voor direct voedselcontact", voegt Bart hieraan toe."Nissha blijft de groei van haar dochteronderneming AR Metallizing steunen. De overname van Eurofoil is een nieuwe mijlpaal in het bestaan van AR Metallizing. AR Metallizing kan rekenen op de onze aanhoudende steun om het productportfolio verder uit te breiden, in het bijzonder met duurzame verpakkingsmaterialen op basis van papier", zegt Junya Suzuki, Voorzitter van de Raad van Bestuur en Voorzitter en CEO van Nissha.Over AR MetallizingHet Genkse AR Metallizing is wereldmarktleider in de productie van gemetalliseerd papier en vouwkarton dat gebruikt wordt in verpakkingen van voeding, dranken en andere consumptiegoederen. AR Metallizing is een dochteronderneming van Nissha. Nissha is beursgenoteerd in Japan.