Zowel België als Italië hebben onlangs een nieuw octrooi verleend aan het van oorsprong Belgische bedrijf AR Metallizing, ter bescherming van hun productietechniek voor meerlaags gelamineerd en gemetalliseerd paperboard. Eerder werd deze vinding al erkend door het Nederlandse octrooicentrum.

Het gelamineerde paperboard van AR Metallizing is een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor de huidige glossy verpakkingsmaterialen voor consumentengoederen. Het ontleent zijn sterkte aan de combinatie van verschillende dunne lagen karton of papier met een flinterdunne metalen toplaag. Door deze laminaatconstructie is het paperboard lichter en worden er minder grondstoffen gebruikt. De nieuwe vinding is bovendien volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar: anders dan bij conventionele glossy verpakkingsmaterialen wordt er geen kunststof of folie in verwerkt.

Het octrooi is verleend na een drie jaar durende procedure waarbij AR Metallizing's paperboard en de productietechniek getoetst zijn op nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Tegelijkertijd is de productie ervan reeds opgestart. Het gelamineerde paperboard wordt inmiddels toegepast in zeer diverse gevallen, zoals luxeverpakkingen voor champagne, Disneyfilms en tissues van Kleenex .

Het van oorsprong Belgische bedrijf AR Metallizing is de wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier en een van de snelst groeiende ondernemingen van België. De groei is enerzijds het gevolg van internationale expansie en overnames, waardoor het bedrijf nu 3 productievestigingen heeft in Genk (België), Cassalgrasso (Italië) en Franklin (VS). De tweede groeimotor is de afdeling research en productontwikkeling. AR Metallizing was reeds houder van 14 verschillende octrooien en voegt daar nu een nieuw aan toe. Op dit moment zijn nog 2 octrooien in aanvraag.

Bron: Belga

Zowel België als Italië hebben onlangs een nieuw octrooi verleend aan het van oorsprong Belgische bedrijf AR Metallizing, ter bescherming van hun productietechniek voor meerlaags gelamineerd en gemetalliseerd paperboard. Eerder werd deze vinding al erkend door het Nederlandse octrooicentrum.Het gelamineerde paperboard van AR Metallizing is een milieuvriendelijk en goedkoop alternatief voor de huidige glossy verpakkingsmaterialen voor consumentengoederen. Het ontleent zijn sterkte aan de combinatie van verschillende dunne lagen karton of papier met een flinterdunne metalen toplaag. Door deze laminaatconstructie is het paperboard lichter en worden er minder grondstoffen gebruikt. De nieuwe vinding is bovendien volledig biologisch afbreekbaar en recycleerbaar: anders dan bij conventionele glossy verpakkingsmaterialen wordt er geen kunststof of folie in verwerkt.Het octrooi is verleend na een drie jaar durende procedure waarbij AR Metallizing's paperboard en de productietechniek getoetst zijn op nieuwheid, inventiviteit en industriële toepasbaarheid. Tegelijkertijd is de productie ervan reeds opgestart. Het gelamineerde paperboard wordt inmiddels toegepast in zeer diverse gevallen, zoals luxeverpakkingen voor champagne, Disneyfilms en tissues van Kleenex .Het van oorsprong Belgische bedrijf AR Metallizing is de wereldleider in de productie van gemetalliseerd papier en een van de snelst groeiende ondernemingen van België. De groei is enerzijds het gevolg van internationale expansie en overnames, waardoor het bedrijf nu 3 productievestigingen heeft in Genk (België), Cassalgrasso (Italië) en Franklin (VS). De tweede groeimotor is de afdeling research en productontwikkeling. AR Metallizing was reeds houder van 14 verschillende octrooien en voegt daar nu een nieuw aan toe. Op dit moment zijn nog 2 octrooien in aanvraag.Bron: Belga