'Archibal de Boekenworm' vertelt het verhaal van de sympathieke boekenworm Archibal die verlekkerd is op boeken. Op een dag ontdekt Archibal dat papier gemaakt wordt van bomen, en dat er mogelijk ooit bomen tekort gaan zijn!? Omdat hij zeker niet wil stoppen met boeken te lezen, besluit hij om samen met zijn vriend Nestor de schildpad op ontdekkingstocht naar het bos te gaan en er zelf een kijkje te gaan nemen.

Tijdens hun avontuur ontdekken de kinderen hoe belangrijk het is om bossen goed te beheren, en hoe het FSC label de garantie geeft dat bossen in leven blijven.

Met de lancering van 'Archibal de Boekenworm' willen de partners ook aantonen dat een keuze voor papier van verantwoorde herkomst ook best mogelijk is voor prentenboeken. Helaas kan worden vastgesteld dat dit soort drukwerk vaak gedrukt wordt buiten de EU waarbij rond de verantwoorde herkomst van het papier geen of weinig vragen gesteld worden. Via de lancering van dit boekje hoopt men dan ook uitgeverijen en auteurs aan te zetten om te kiezen voor papier van verantwoorde herkomst.

Het boekje zal hoofdzakelijk verdeeld worden aan bibliotheken en scholen in heel België. Maar ook particulieren die een exemplaar wensen kunnen het bestellen. Als aanvulling op het boekje, is er ook een 'logboekje' beschikbaar voor kleine boekenwormen. Via spelletjes en opdrachten kunnen kinderen met dit boekje zelf aan de slag, en zo hun leesplezier verder vergroten. Op de website www.archibal.org kan men alle informatie vinden over 'Archibal de Boekenworm', waaronder ook een digitale versie en informatie over de beschikbaarheid.

'Archibal de Boekenworm' vertelt het verhaal van de sympathieke boekenworm Archibal die verlekkerd is op boeken. Op een dag ontdekt Archibal dat papier gemaakt wordt van bomen, en dat er mogelijk ooit bomen tekort gaan zijn!? Omdat hij zeker niet wil stoppen met boeken te lezen, besluit hij om samen met zijn vriend Nestor de schildpad op ontdekkingstocht naar het bos te gaan en er zelf een kijkje te gaan nemen.Tijdens hun avontuur ontdekken de kinderen hoe belangrijk het is om bossen goed te beheren, en hoe het FSC label de garantie geeft dat bossen in leven blijven. Met de lancering van 'Archibal de Boekenworm' willen de partners ook aantonen dat een keuze voor papier van verantwoorde herkomst ook best mogelijk is voor prentenboeken. Helaas kan worden vastgesteld dat dit soort drukwerk vaak gedrukt wordt buiten de EU waarbij rond de verantwoorde herkomst van het papier geen of weinig vragen gesteld worden. Via de lancering van dit boekje hoopt men dan ook uitgeverijen en auteurs aan te zetten om te kiezen voor papier van verantwoorde herkomst.Het boekje zal hoofdzakelijk verdeeld worden aan bibliotheken en scholen in heel België. Maar ook particulieren die een exemplaar wensen kunnen het bestellen. Als aanvulling op het boekje, is er ook een 'logboekje' beschikbaar voor kleine boekenwormen. Via spelletjes en opdrachten kunnen kinderen met dit boekje zelf aan de slag, en zo hun leesplezier verder vergroten. Op de website www.archibal.org kan men alle informatie vinden over 'Archibal de Boekenworm', waaronder ook een digitale versie en informatie over de beschikbaarheid.