De papierfabriek zal in december van dit jaar de productie stopzetten. De beslissing van het moederbedrijf, de Poolse pulp- en papierfabrikant Arctic Paper S.A., is het gevolg van de aanhoudende financiële verliezen van de fabriek en de onmogelijkheid om potentiële investeerders aan te trekken.

Arctic Paper Mochenwangen is een bekende leverancier van boekpapiersoorten op basis van mechanische pulp. De fabriek verschaft werk aan 190 mensen en produceert 95.000 ton papier en 55.000 ton pulp per jaar. Mochenwangen beschikt over twee papiermachines voor de productie van hoofdzakelijk ongestreken boekpapierkwaliteiten en voor speciale kwaliteiten voor behangpapier en bevloering.

De papierfabriek zal in december van dit jaar de productie stopzetten. De beslissing van het moederbedrijf, de Poolse pulp- en papierfabrikant Arctic Paper S.A., is het gevolg van de aanhoudende financiële verliezen van de fabriek en de onmogelijkheid om potentiële investeerders aan te trekken. Arctic Paper Mochenwangen is een bekende leverancier van boekpapiersoorten op basis van mechanische pulp. De fabriek verschaft werk aan 190 mensen en produceert 95.000 ton papier en 55.000 ton pulp per jaar. Mochenwangen beschikt over twee papiermachines voor de productie van hoofdzakelijk ongestreken boekpapierkwaliteiten en voor speciale kwaliteiten voor behangpapier en bevloering.