Arets Graphics, dat in 1938 opgericht werd, was een van de pioniers op het domein van de UV-inkten. Vandaag produceert het bedrijf inkten en vernissen voor verschillende drukprocedés: klassieke en UV-offset, waterloze offset, UV-typo, UV-flexo, diepdruk en zeefdruk. Heel wat van zijn producten zijn bestemd voor verpakkingen, meer bepaald in de voedingssector. De onderneming die in haar vestiging in Niel (bij Boom) ongeveer 80 medewerkers telt, boekte vorig jaar een geconsolideerde omzet van 48,6 miljoen euro en een exploitatiewinst van 4,1 miljoen euro. Arets Graphics heeft verkoopfilialen in een tiental landen - onder andere India, Mexico en Singapore - en een distributienetwerk dat alle continenten bestrijkt.

Toyo Ink heeft alle aandelen van het bedrijf overgenomen. Die waren in handen van Next Invest (50,1%) en Fortis Private Equity (49,9%). Het overnamebedrag werd niet meegedeeld. Volgens een communiqué van de Japanse groep past die overname in haar strategie om haar productaanbod uit te breiden en om bestaande producten door milieuvriendelijker producten te vervangen. Toyo Ink is van mening dat de UV-inkten een van de productgroepen vormen met de beste papieren op dat vlak: "Heel waarschijnlijk voorbestemd om de ontwikkeling van de drukkerijsector in de toekomst te bepalen".

Met een een personeelsbestand van 7.000 medewerkers wereldwijd behoort Toyo Ink tot de internationale top 3 van inktproducenten (na Sun Chemical en Flint). De Japanse groep, die overigens de ambitie heeft om nummer één te worden en meer bepaald de H-UV-inkten produceert die op de persen van Komori gebruikt worden, is van mening dat er met Arets Graphics synergievoordelen mogelijk zijn. Toyo wil binnen drie jaar zijn omzet met UV-inkten verdubbelen tot 30 miljard yen (230 miljoen € ongeveer).

Arets Graphics, dat in 1938 opgericht werd, was een van de pioniers op het domein van de UV-inkten. Vandaag produceert het bedrijf inkten en vernissen voor verschillende drukprocedés: klassieke en UV-offset, waterloze offset, UV-typo, UV-flexo, diepdruk en zeefdruk. Heel wat van zijn producten zijn bestemd voor verpakkingen, meer bepaald in de voedingssector. De onderneming die in haar vestiging in Niel (bij Boom) ongeveer 80 medewerkers telt, boekte vorig jaar een geconsolideerde omzet van 48,6 miljoen euro en een exploitatiewinst van 4,1 miljoen euro. Arets Graphics heeft verkoopfilialen in een tiental landen - onder andere India, Mexico en Singapore - en een distributienetwerk dat alle continenten bestrijkt. Toyo Ink heeft alle aandelen van het bedrijf overgenomen. Die waren in handen van Next Invest (50,1%) en Fortis Private Equity (49,9%). Het overnamebedrag werd niet meegedeeld. Volgens een communiqué van de Japanse groep past die overname in haar strategie om haar productaanbod uit te breiden en om bestaande producten door milieuvriendelijker producten te vervangen. Toyo Ink is van mening dat de UV-inkten een van de productgroepen vormen met de beste papieren op dat vlak: "Heel waarschijnlijk voorbestemd om de ontwikkeling van de drukkerijsector in de toekomst te bepalen".Met een een personeelsbestand van 7.000 medewerkers wereldwijd behoort Toyo Ink tot de internationale top 3 van inktproducenten (na Sun Chemical en Flint). De Japanse groep, die overigens de ambitie heeft om nummer één te worden en meer bepaald de H-UV-inkten produceert die op de persen van Komori gebruikt worden, is van mening dat er met Arets Graphics synergievoordelen mogelijk zijn. Toyo wil binnen drie jaar zijn omzet met UV-inkten verdubbelen tot 30 miljard yen (230 miljoen € ongeveer).