Dalum is een topnaam in de sector van het fijne gerecycleerde papier. De onderneming werd in 2007 door Arjowiggins overgenomen, samen met Greenfield, een Franse producent van gerecycleerde pulp. Die twee overnames pasten op dat moment in een 'groene' strategie waarmee Arjowiggins een leidersplaats op het vlak van duurzaamheid en innovatie wou innemen.

Vandaag verwijst Arjowiggins Graphic naar de overcapaciteit en de structurele achteruitgang van de Europese markt voor grafisch papier (de vraag naar dat product gaat al sinds enkele jaren met 6% per jaar achteruit) om Dalum te sluiten.

De site van Odense, die door de recyclagefabriek van Maglemölle bevoorraad wordt, heeft een productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar. De volledige productie van Dalum verhuist naar de andere fabrieken van Arjowiggins Graphic en alle productlijnen in het aanbod blijven behouden.

Sequana, de eigenaar van Arjowiggins, kondigde in één adem ook de sluiting van twee andere vestigingen aan: Ivybridge in Groot-Brittannië (veiligheidspapier en tekst & cover) en Witcel in Argentinië (tekst & cover). In totaal zouden door de sluiting van de drie vestigingen 430 banen moeten verdwijnen. Die herstructurering maakt het mogelijk om jaarlijks ongeveer 17 miljoen € te besparen.

Sequana heeft overigens, via zijn dochteronderneming Antalis, twee overnames in de verpakkingssector afgerond. Voor in totaal 17 miljoen € werden Abitek (Chili) en Branopac (Tsjechische Republiek) overgenomen. De twee bedrijven vertegenwoordigen voor Sequana een bijkomende omzet van ongeveer 15 miljoen €.

Dalum is een topnaam in de sector van het fijne gerecycleerde papier. De onderneming werd in 2007 door Arjowiggins overgenomen, samen met Greenfield, een Franse producent van gerecycleerde pulp. Die twee overnames pasten op dat moment in een 'groene' strategie waarmee Arjowiggins een leidersplaats op het vlak van duurzaamheid en innovatie wou innemen. Vandaag verwijst Arjowiggins Graphic naar de overcapaciteit en de structurele achteruitgang van de Europese markt voor grafisch papier (de vraag naar dat product gaat al sinds enkele jaren met 6% per jaar achteruit) om Dalum te sluiten.De site van Odense, die door de recyclagefabriek van Maglemölle bevoorraad wordt, heeft een productiecapaciteit van 100.000 ton per jaar. De volledige productie van Dalum verhuist naar de andere fabrieken van Arjowiggins Graphic en alle productlijnen in het aanbod blijven behouden. Sequana, de eigenaar van Arjowiggins, kondigde in één adem ook de sluiting van twee andere vestigingen aan: Ivybridge in Groot-Brittannië (veiligheidspapier en tekst & cover) en Witcel in Argentinië (tekst & cover). In totaal zouden door de sluiting van de drie vestigingen 430 banen moeten verdwijnen. Die herstructurering maakt het mogelijk om jaarlijks ongeveer 17 miljoen € te besparen. Sequana heeft overigens, via zijn dochteronderneming Antalis, twee overnames in de verpakkingssector afgerond. Voor in totaal 17 miljoen € werden Abitek (Chili) en Branopac (Tsjechische Republiek) overgenomen. De twee bedrijven vertegenwoordigen voor Sequana een bijkomende omzet van ongeveer 15 miljoen €.