Uit het persbericht:

Klanten van Arjowiggins Graphic en papierdistributeur Antalis, kunnen nu on-line hun eigen "Environmental Benefit Statement" (EBS) aanmaken en gratis downloaden. Met hun keuze voor gerecycleerde papiersoorten kiezen zij ervoor het milieu te beschermen. Met dit nieuwe EBS kunnen drukkers, ontwerpers en eindgebruikers bovendien voor het eerst hun werk voorzien van het "WWF Climate Savers"-logo.

De Eco-Calculator geeft een EBS dat laat zien hoeveel afval, CO² en broeikasgassen, water, elektriciteit en hout bespaard kan worden door te kiezen voor gerecycleerd papier in plaats van papier van primaire vezels.

Tot nu toe moesten klanten een verzoek indienen om het EBS te ontvangen. Met de nieuwe on-line Eco-Calculator krijgen zij meteen een printklare PDF van hoge resolutie. Deze biedt ook uitgebreide opties voor de weergave van de besparingen; zo kunnen gebruikers de lay-out, kleuren en pictogrammen aanpassen.

Met de herlancering van de Eco-Calculator kan het drukwerk worden voorzien van het "WWF Climate Savers"-logo. Arjowiggins gebruikt het logo als één van de 30 leden van het WWF (Wereld Natuur Fonds )"Climate Saver Program". In dit samenwerkingsprogramma met het Wereld Natuur Fonds maken bedrijven afspraken over de ambities om de duurzaamheid van hun kernactiviteiten te verhogen.

Michel Wanner, Business Manager Office bij Antalis, zegt: "Met dit hulpmiddel willen we bedrijven helpen bij hun keuze voor gerecycleerde papiersoorten. De Eco-Calculator maakt duidelijk welke de besparingen voor het milieu zijn. Dat kan organisaties intern helpen om hun huidige papierinkoopbeleid te herzien, met het oog op een duurzamere bedrijfsvoering."

Uit het persbericht:Klanten van Arjowiggins Graphic en papierdistributeur Antalis, kunnen nu on-line hun eigen "Environmental Benefit Statement" (EBS) aanmaken en gratis downloaden. Met hun keuze voor gerecycleerde papiersoorten kiezen zij ervoor het milieu te beschermen. Met dit nieuwe EBS kunnen drukkers, ontwerpers en eindgebruikers bovendien voor het eerst hun werk voorzien van het "WWF Climate Savers"-logo. De Eco-Calculator geeft een EBS dat laat zien hoeveel afval, CO² en broeikasgassen, water, elektriciteit en hout bespaard kan worden door te kiezen voor gerecycleerd papier in plaats van papier van primaire vezels. Tot nu toe moesten klanten een verzoek indienen om het EBS te ontvangen. Met de nieuwe on-line Eco-Calculator krijgen zij meteen een printklare PDF van hoge resolutie. Deze biedt ook uitgebreide opties voor de weergave van de besparingen; zo kunnen gebruikers de lay-out, kleuren en pictogrammen aanpassen.Met de herlancering van de Eco-Calculator kan het drukwerk worden voorzien van het "WWF Climate Savers"-logo. Arjowiggins gebruikt het logo als één van de 30 leden van het WWF (Wereld Natuur Fonds )"Climate Saver Program". In dit samenwerkingsprogramma met het Wereld Natuur Fonds maken bedrijven afspraken over de ambities om de duurzaamheid van hun kernactiviteiten te verhogen. Michel Wanner, Business Manager Office bij Antalis, zegt: "Met dit hulpmiddel willen we bedrijven helpen bij hun keuze voor gerecycleerde papiersoorten. De Eco-Calculator maakt duidelijk welke de besparingen voor het milieu zijn. Dat kan organisaties intern helpen om hun huidige papierinkoopbeleid te herzien, met het oog op een duurzamere bedrijfsvoering."