Sequana herstructureert de Graphic and Creative Papers divisies van Arjowiggins. De papierfabrieken van Wizernes en Charavines in Frankrijk staan te koop.

Voor het segment van de creatieve papiersoorten, zal het grootste gedeelte van de productie worden geconcentreerd in de Stoneywood papierfabriek in Schotland. Charavines wordt verkocht of gesloten wanneer geen koper wordt gevonden. Tegelijkertijd wordt het aantal ploegen in de papierfabriek van Chartam (VK) gereduceerd en komt er een herpositionering van de Gelida papierfabriek in Spanje. De reden voor de herstructurering is de inkrimping van de Europese markt voor grafische papiersoorten en schrijfpapier als gevolg van de toenemende digitalisering.

De papierfabriek van Charavines behoort tot Arjowiggins Rives SAS en produceert premium fijnpapier en veiligheidspapier. Er werken 185 mensen. Die begrijpen niet waarom Sequana sinds 2010 vijf miljoen euro heeft geïnvesteerd in de fabriek om ze vandaag te verkopen.

De fabriek in Wizernes produceert 140.000 ton/jaar éénzijdig en tweezijdig gestreken papier en de bekende Cocoon-papierreeks. Er worden 319 mensen tewerkgesteld.

Arjowiggins plant ook om definitief te stoppen met gestreken grafische papierkwaliteiten op de Amerikaanse markt. Als gevolg daarvan zal de US Coated divisie worden verkocht. Appleton Coated in de VS produceert gestreken papierkwaliteiten voor de offset en digitale markt, speciale papiersoorten en tijdschriftenpapier. Het bedrijf beschikt er over één papiermachine met een jaarlijkse capaciteit van 400.000 ton. Er werken ongeveer 800 mensen.

De desinvestering in de VS maakt deel uit van de strategie om weg te gaan van de gestandaardiseerde gestreken papierkwaliteiten en de focus te leggen op speciale papiersoorten. In Europa wil men zijn postitie in de gerecycleerde papiersoorten versterken.

Sequana's omzet daalde in 2013 met 8% en de financiële resultaten ontgoochelden. Sequana is ook de eigenaar van Antalis, de distributiepoot in de papierbranche.

Sequana herstructureert de Graphic and Creative Papers divisies van Arjowiggins. De papierfabrieken van Wizernes en Charavines in Frankrijk staan te koop.Voor het segment van de creatieve papiersoorten, zal het grootste gedeelte van de productie worden geconcentreerd in de Stoneywood papierfabriek in Schotland. Charavines wordt verkocht of gesloten wanneer geen koper wordt gevonden. Tegelijkertijd wordt het aantal ploegen in de papierfabriek van Chartam (VK) gereduceerd en komt er een herpositionering van de Gelida papierfabriek in Spanje. De reden voor de herstructurering is de inkrimping van de Europese markt voor grafische papiersoorten en schrijfpapier als gevolg van de toenemende digitalisering.De papierfabriek van Charavines behoort tot Arjowiggins Rives SAS en produceert premium fijnpapier en veiligheidspapier. Er werken 185 mensen. Die begrijpen niet waarom Sequana sinds 2010 vijf miljoen euro heeft geïnvesteerd in de fabriek om ze vandaag te verkopen.De fabriek in Wizernes produceert 140.000 ton/jaar éénzijdig en tweezijdig gestreken papier en de bekende Cocoon-papierreeks. Er worden 319 mensen tewerkgesteld.Arjowiggins plant ook om definitief te stoppen met gestreken grafische papierkwaliteiten op de Amerikaanse markt. Als gevolg daarvan zal de US Coated divisie worden verkocht. Appleton Coated in de VS produceert gestreken papierkwaliteiten voor de offset en digitale markt, speciale papiersoorten en tijdschriftenpapier. Het bedrijf beschikt er over één papiermachine met een jaarlijkse capaciteit van 400.000 ton. Er werken ongeveer 800 mensen. De desinvestering in de VS maakt deel uit van de strategie om weg te gaan van de gestandaardiseerde gestreken papierkwaliteiten en de focus te leggen op speciale papiersoorten. In Europa wil men zijn postitie in de gerecycleerde papiersoorten versterken.Sequana's omzet daalde in 2013 met 8% en de financiële resultaten ontgoochelden. Sequana is ook de eigenaar van Antalis, de distributiepoot in de papierbranche.