"De laatste jaren beweegt er heel wat in de drukkerijsector. Het zijn boeiende tijden waarin technische innovaties en nieuwe bedrijfsstructuren voor nieuwe uitdagingen zorgen. Niet enkel Arte-Print maar ook drukkerij Lozet gaan daar heel erg bewust mee om. Daarom was de beslissing om de krachten te bundelen een logische volgende stap," vertelt Guido Geraerts, CEO van Arte-Print. Guido Geraerts vervolgt: "Het is overnemen, overgenomen worden, zeer nauw samenwerken of ermee stoppen. Schaalgrootte is zeer belangrijk in een concurrentieel landschap. De offsetpersen en afwerkingsmachines van drukkerij Lozet verhuizen niet naar Jette. De machinebezetting van de zeer recente persen van Arte-Print wordt daardoor geoptimaliseerd. De bedrijven zullen deel uitmaken van één enkele juridische entiteit maar de twee merknamen - Arte-Print en Lozet - blijven behouden. "

"Wij geloven nog steeds in print als medium. Onze investeringen van de afgelopen jaren, met o.a. de aankoop van een gloednieuwe pers nog vers in het geheugen (een 10-kleuren Speedmaster in het formaat 72 x 105 cm), moeten dat geloof hard maken. De overname van Lozet is daarvan een volgende, logische stap," verklaart Guido Geraerts zijn beslissing.

Het familiebedrijf Arte-Print werd in 1964 opgericht. Het dienstenaanbod omvat meer dan alleen maar drukken en printen. Onder de naam The Factory Brussels huist ook Megaluna, een communicatie- en designbureau. The Factory Brussels stelt vandaag een 55-tal mensen tewerk. De drukactiviteiten zijn goed voor een omzet van ongeveer 8 miljoen euro per jaar.

"De laatste jaren beweegt er heel wat in de drukkerijsector. Het zijn boeiende tijden waarin technische innovaties en nieuwe bedrijfsstructuren voor nieuwe uitdagingen zorgen. Niet enkel Arte-Print maar ook drukkerij Lozet gaan daar heel erg bewust mee om. Daarom was de beslissing om de krachten te bundelen een logische volgende stap," vertelt Guido Geraerts, CEO van Arte-Print. Guido Geraerts vervolgt: "Het is overnemen, overgenomen worden, zeer nauw samenwerken of ermee stoppen. Schaalgrootte is zeer belangrijk in een concurrentieel landschap. De offsetpersen en afwerkingsmachines van drukkerij Lozet verhuizen niet naar Jette. De machinebezetting van de zeer recente persen van Arte-Print wordt daardoor geoptimaliseerd. De bedrijven zullen deel uitmaken van één enkele juridische entiteit maar de twee merknamen - Arte-Print en Lozet - blijven behouden. " "Wij geloven nog steeds in print als medium. Onze investeringen van de afgelopen jaren, met o.a. de aankoop van een gloednieuwe pers nog vers in het geheugen (een 10-kleuren Speedmaster in het formaat 72 x 105 cm), moeten dat geloof hard maken. De overname van Lozet is daarvan een volgende, logische stap," verklaart Guido Geraerts zijn beslissing. Het familiebedrijf Arte-Print werd in 1964 opgericht. Het dienstenaanbod omvat meer dan alleen maar drukken en printen. Onder de naam The Factory Brussels huist ook Megaluna, een communicatie- en designbureau. The Factory Brussels stelt vandaag een 55-tal mensen tewerk. De drukactiviteiten zijn goed voor een omzet van ongeveer 8 miljoen euro per jaar.