Guido Maes. Printingdeluxe ***** bestaat dit jaar precies 50 jaar en begint dit jaar aan een nieuw hoofdstuk binnen Stevens Print nv. In samenspraak met de mediatheek van de Arteveldehogeschool werd een selectie gemaakt van recent gelegenheidsdrukwerk. Criteria waren: druktechnisch vakmanschap en grafisch-esthetische finesse. Wie het bedrijf kent, beseft snel dat het geen sinecure was die snel afgehaspeld kon worden. De selectie wordt opgenomen in de erfgoedcollectie van de hogeschool en zal regelmatig ingezet worden voor gelegenheidstentoonstellingen rond uiteenlopende thema's. Een eerste keuze komt in de etalages in de maanden april en mei.

Onmiddellijk hierna volgt een tweede tentoonstelling met ditmaal de prijsbeesten van de Benelux Kalenderwedstrijd 2015. Voor kalenders halen heel wat (grafische) bedrijven alles uit de kast. Het zijn blikvangers die een aparte rol spelen in de branding en de marketing van ondernemingen. Alle genomineerde werken krijgen een plaats in een aparte tentoonstelling die zal lopen van juni t.e.m. september van dit jaar. Vooral op 27 juni wordt een massa bezoekers verwacht aangezien de hogeschool dan haar open dag houdt.

Beide tentoonstellingen en de open dag zijn in de eerste plaats bedoeld om de huidige generatie studenten en toekomstige professionals te inspireren maar staan ook open voor het brede publiek.

De mediatheek is alle dagen open van 9.00 tot 17.00 u op maandag en dinsdag, van 9.00 u tot 18.00 u op woensdag en donderdag en tot 16.00 u op vrijdag.

In mei, tenslotte, komt ook Kaatje Vermeire langs. Deze zeer getalenteerde illustrator van kinderboeken heeft reeds heel wat publicaties op haar palmares staan en stond twee jaar geleden nog centraal op Picturale (Ronse). Op 7 en 12 mei komt zij enkele workshops geven rond haar techniek en aanpak, en zet zij de studenten aan het werk.

Guido Maes. Printingdeluxe ***** bestaat dit jaar precies 50 jaar en begint dit jaar aan een nieuw hoofdstuk binnen Stevens Print nv. In samenspraak met de mediatheek van de Arteveldehogeschool werd een selectie gemaakt van recent gelegenheidsdrukwerk. Criteria waren: druktechnisch vakmanschap en grafisch-esthetische finesse. Wie het bedrijf kent, beseft snel dat het geen sinecure was die snel afgehaspeld kon worden. De selectie wordt opgenomen in de erfgoedcollectie van de hogeschool en zal regelmatig ingezet worden voor gelegenheidstentoonstellingen rond uiteenlopende thema's. Een eerste keuze komt in de etalages in de maanden april en mei.Onmiddellijk hierna volgt een tweede tentoonstelling met ditmaal de prijsbeesten van de Benelux Kalenderwedstrijd 2015. Voor kalenders halen heel wat (grafische) bedrijven alles uit de kast. Het zijn blikvangers die een aparte rol spelen in de branding en de marketing van ondernemingen. Alle genomineerde werken krijgen een plaats in een aparte tentoonstelling die zal lopen van juni t.e.m. september van dit jaar. Vooral op 27 juni wordt een massa bezoekers verwacht aangezien de hogeschool dan haar open dag houdt.Beide tentoonstellingen en de open dag zijn in de eerste plaats bedoeld om de huidige generatie studenten en toekomstige professionals te inspireren maar staan ook open voor het brede publiek.De mediatheek is alle dagen open van 9.00 tot 17.00 u op maandag en dinsdag, van 9.00 u tot 18.00 u op woensdag en donderdag en tot 16.00 u op vrijdag.In mei, tenslotte, komt ook Kaatje Vermeire langs. Deze zeer getalenteerde illustrator van kinderboeken heeft reeds heel wat publicaties op haar palmares staan en stond twee jaar geleden nog centraal op Picturale (Ronse). Op 7 en 12 mei komt zij enkele workshops geven rond haar techniek en aanpak, en zet zij de studenten aan het werk.